Greitųjų kreditų teikėjai nenori būti prilyginami bankams

Lietuvos banko užmojus dar kartą griežtinti greitųjų kreditų teisinį reguliavimą patys šių paskolų dalintojai vadina visos rinkos žlugdymu.

Rinkos prievaizdui skambinant pavojaus varpais dėl į paskolų liūną grimztančio jaunimo, greitųjų paskolų bendrovės kalba apie paslaugų populiarumo proveržį tarp vyresnio amžiaus žmonių, rašo „Verslo žinios“. Be kita ko, Lietuvos bankas nori nustatyti, kad greituosius kreditus imantys žmonės jiems grąžinti galės skirti iki 40 proc. pajamų.

„Lietuvos banko numatomas sugriežtinimas, ypač dėl 40 proc. nuo pajamų reikalavimo, sužlugdys visą greitųjų paskolų rinką. Taip elgdamasis Lietuvos bankas labiau reaguoja į politinio klimato šalyje pasikeitimą, užuot konstruktyviai dirbęs. Mums nori pritaikyti reikalavimus, kokie galioja bankams, nors mes skoliname savo, o ne indėlininkų lėšas“, - sakė 13 smulkiuosius vartojimo kreditus teikiančių bendrovių vienijančios Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos valdybos pirmininkas Liutauras Valickas.

Pasak jo, valstybinės įstaigos, norinčios užtikrinti sklandesnę greitųjų paskolų rinkos veiklą, turėtų bendradarbiauti su pačiomis įmonėmis ir ieškoti su jomis dialogo, o ne „kapoti kirviu į kairę ir į dešinę“.

L.Valicko teigimu, problemos gali slypėti asocijuotosioms struktūroms (Lietuvoje veikia dvi greitųjų kreditų įmones vienijančios asociacijos) nepriklausančiose įmonėse, šalyje veikia maždaug 25 tokių. Jų jungtis prie reguliavimąsi užtikrinančių asociacijų esą neskatinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai gerai

gerai gerai portretas
Tegul isvis isveja tuos lupikautojus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių