Ginčas dėl kvepalų atsidūrė teisme

Bendrovė „Kristiana" teisme su Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos atstovais susitiks po rugpjūčio 18 dienos - iki šios datos tarnyba Vilniaus apygardos administraciniam teismui turi pateikti atsiliepimą į bendrovės skundą dėl draudimo prekiauti prekinio ženklo „Davidoff" parfumerijos gaminiais.

Prekės ženklai su „Davidoff" žymeniu, Valstybiniame patentų biure kosmetikos prekių klasėje įregistruoti ir viešai paskelbti jau beveik prieš 15 metų, netikėtai Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos buvo įvertinti kaip reklamuojantys analogiško pavadinimo tabako gaminius, todėl „Kristianai" uždrausta prekiauti šio prekės ženklo kosmetikos ir parfumerijos gaminiais.

Pasak „Kristianai" atstovaujančio advokato Ugniaus Pėdnyčios, kol sprendžiamas bendrovės ir tabako kontrolierių ginčas, Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos nutarimo dėl draudimo prekiauti „Davidoff" ženklu pažymėtomis prekėmis vykdymas yra sustabdytas, todėl „Kristiana" ir „Kosmada" tinklų salonuose bus prekiaujama šio prekinio ženklo gaminiais.

„Tikimės, kad teismas blaiviai įvertins „Kristianos" skundą, atsiliepimu į jį pripažins, kad ir Lietuvoje galioja teisės viršenybės, laisvo prekių ir paslaugų judėjimo bei proporcingumo principai, ne kartą įgyvendinti Europos Teisingumo Teismo bylose, o teismo sprendimas neužkirs kelio naudoti Lietuvoje turintį teisinę galią parfumerijos ir kosmetikos prekinį ženklą „Davidoff" - sako advokatas.

Tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba „Kristianai" paskyrė baudą ir uždraudė prekiauti „Davidoff" prekinio ženklo kosmetikos ir parfumerijos gaminiais.

„Davidoff" kosmetikos prekes gamina „COTY Prestige Lancaster" grupė, tuo tarpu tabako prekes - „Imperial Tobacco" kompanija. Uždraudus prekybą minėtais kosmetikos gaminiais Lietuvoje, prekyba jais liktų teisėta kitose ES narėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių