Geriausia į nekilnojamąjį turtą investuoti Londone

Didžiosios Britanijos sostinė atsidūrė investicijoms į nekilnojamąjį turtą patraukliausių Europos miestų sąrašo pirmoje vietoje. Tačiau kitų šalies miestų patrauklumas tarp investuotojų smuko, o tai kelia nerimą dėl galimai augančios prarajos tarp sostinės ir Britanijos miestų. Tokį sąrašą sudarė investicijų į nekilnojamąjį turtą valdymo paslaugas teikianti kompanija „LaSalle“, skelbia įtakingas britų finansų dienraštis „The Financial Times“.

Bendrovės parengtoje ataskaitoje sakoma, jog nepaisant ekonominės krizės, Londonas sugebėjo atlikti didžiulį šuolį. Ekspertai tvirtina, kad Londono patrauklumas investicijoms į nekilnojamąjį turtą nemažės dėl artėjančių olimpinių žaidynių, kurios vyks 2012 metais.

Tačiau kitų Britanijos miestų patrauklumas smuko. Dabar Belfastas, Liverpulis ir Šefildas yra nepopuliariausi miestai Europoje investicijoms į nekilnojamąjį turtą. Smuko investicijos ir į nekilnojamąjį turtą miestuose kitose su krize kovojančiose Europos šalyse, ypač Graikijoje ir Ispanijoje.

Antroje sąrašo vietoje atsidūrė Maskva, trečioje – Miunchenas, o po jo seka Paryžius, Stokholmas ir Oslas.

Savo reitingą „LaSalle“ sudaro įvertinusi 104 pasaulio miestus pagal įvairius ekonominius rodiklius.


Šiame straipsnyje: LondonasNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių