„General Financing“ banku tapti neketina, „Bigbank“ - svarsto

Po „Snoro“ ir Ūkio bankų griūties „General Financing“, kurią valdo Prancūzijos banko „Societe Generale“ grupei priklausanti bendrovė „Societe Generale Consumer Finance“, banku Lietuvoje tapti neketina. Tačiau Estijos vartojamųjų paskolų banko „Bigbank“ filialas Lietuvoje tokios galimybės neatmeta, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Grupė neplanuoja plėtoti mažmeninės bankininkystės Lietuvoje. Mūsų savininkai koncentruojasi į mažmeninę bankininkystę Prancūzijoje, o antrinė rinka šia prasme yra Rusija. Tam tikrų žingsnių daroma ir Italijoje. Tačiau tikrai ne Lietuvoje“, - teigė „General Financing“ generalinis direktorius Konstantinas Balakinas. Jis patvirtino, kad „Societe Generale“ šiuo metu ieško „General financing“ pirkėjo.

„Esame pasiryžę po “Snoro„ ir Ūkio banko griūties užimti atsilaisvinusią rinkos dalį. Tam metas palankus ir ypač kalbant apie vartojimo lizingą, nes, susijungus “Ūkio banko lizingui„ ir “Šiaulių banko lizingui„, konkurentų kiekine išraiška sumažės“, - teigė „Bigbank“ vadovas Lietuvoje Rolandas Norvilas. Pasak jo, tam tikra prasme bendrovė jau yra mažmeninės bankininkystės rinkoje, nes teikia vartojimo paskolas, kredituoja smulkųjį verslą tik nepriima indėlių, nors tam turi licenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neapsimoka

neapsimoka portretas
but banku jokios naudos o cia geras pelnas is avinu kurie ima kreditus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių