Gegužę pigo ir eksportuojamos, ir importuojamos prekės

Statistikos departamentas praneša, kad 2010 m. gegužę, palyginti su balandžiu, eksportuotų prekių kainos sumažėjo 0,4, o importuotų prekių – 1,1 proc.

2010 m. gegužę, palyginti su balandžiu, bendra­jam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 0,4 procento sumažėjusios pagamintų produktų kainos, iš jų 2,9 procento sumažėjusios rafinuotų naftos produktų, 1,2 – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 3,6 – metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius bei 3,6 procento padidėjusios maisto produktų, 4,6 – pagrindinių metalų, 2,1 – kompiu­terinių, elektroninių ir optinių gaminių, 5,5 – popieriaus ir popieriaus gaminių, 1,7 – drabužių kainos. Taip pat įtakos turėjo 1,3 procento sumažėjusios žemės ūkio produktų, 12,1 – žalios naftos ir 6,3 procento padidėjusios atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcijos kainos.

Didžiausią įtaką bendra­jam importuotų prekių kainų pokyčiui turėjo 5,2 procento atpigusi žalia nafta ir gamtinės dujos, iš pagamintų produktų – 2 procentais sumažėjusios drabužių, 0,2 procento – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 0,5 – rafinuotų naftos produktų ir 2,3 procento padidėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 3,4 – pagrindinių metalų, 0,9 – maisto produktų, 0,8 – pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir vaistų preparatų. Taip pat įtakos turėjo 1,2 procento sumažėjusios žemės ūkio produktų ir 4,1 procento padidėjusios žuvų ir kitų žuvininkystės produktų kainos.


Šiame straipsnyje: eksportasimportaskainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių