G.Degučio įmonėje dirbantis socialdemokratas kalbėjo apie įtarimus

Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnaus Gedimino Degučio įmonėje „Novotersa“ dirbantis Darius Šinkūnas teigia dar prieš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkui Algirdui Butkevičiui paviešinant įtarimus dėl bendrovės „Novotersa“ banke „Snoras“ turėtų pinigų, dukart jam paaiškinęs, kokios piniginės operacijos buvo atliktos.

Į Utenos rajono savivaldybės tarybą pagal LSDP sąrašą išrinktas „Novotersos“ direktorius plėtrai D.Šinkūnas ketvirtadienį BNS sakė su A.Butkevičiumi minėtu klausimus buvo susitikęs sausio 17 ir 19 dienomis.

„Pasklido informacija, kad A.Butkevičius turi tokios informacijos (apie esą neleistiną “Novotersos„ operaciją bankrutuojančiame banke “Snoras„ - BNS). Aš turėjau daugiau informacijos ir norėjau jam, kaip partijos pirmininkui, paaiškinti, kad jis galėtų padaryti savo išvadas“, - tvirtino D.Šinkūnas.

Jis teigė pirmą kartą A.Butkevičiui žodžiu paaiškinęs, kokios finansinės operacijos padarytos, o antrą kartą davęs paskaityti tą pačią informaciją raštu. Tačiau jokių dokumentų D.Šinkūnas sako LSDP vadovui nerodęs ir pats nematęs, kokius dokumentus šis turi.

„Susitikimai buvo trumpi, po dešimt minučių maždaug. Matyt, partijos pirmininkas nelabai suprato“, - susidariusią situaciją įvertino D.Šinkūnas.

A.Butkevičius savo ruožtu ketvirtadienį BNS sakė, kad su partijos kolega minėtu klausimu bendravęs tik vieną kartą. Plačiau kalbėti šia tema socialdemokratų lyderis atsisakė, teigdamas, kad kol vyksta ikiteisminis tyrimas, jis nenori to daryti.

A.Butkevičius sausio 19 dieną, kai Seimas iš neeilinės sesijos posėdžio darbotvarkės išbraukė klausimą dėl laikinosios tyrimo komisijos dėl „Snoro“ sudarymo, žurnalistams pranešė, esą kažkas iš valdančiųjų giminaičių „Snore“ atliko neleistiną operaciją - indėlio lėšomis padengė turėtą paskolą. Vėliau paaiškėjo, kad depozitinėje sąskaitoje turėtomis lėšomis dalį paskolos „Snoro“ banke padengė „Novotersa“.

G.Degutis BNS patvirtino lapkričio 16 dieną pateikęs „Snorui“ prašymą įmonės depozitinėje sąskaitoje esančiais 652 tūkst. litų bendrovės padengti dalį turimos paskolos. G.Degučio teigimu, lėšos į šią sąskaitą įplaukė lapkričio 14-16 dienomis, o teikdamas prašymą jis apie „Snoro“ problemas esą nieko nežinojo.

Vyriausybei nusprendus nacionalizuoti „Snorą“, banko veikla lapkričio 16 dienos popietę buvo sustabdyta, o paskolos lėšų dalies užskaitymas buvo atliktas tik šių metų sausio 6 dieną, rodo BNS turimos dokumentų kopijos.

Anot G.Degučio, į depozitinę sąskaitą buvo pervedama dalis lėšų už įmonės parduodamus butus, kurių statyba buvo finansuojana „Snoro“ skolintomis lėšomis. „Snoras 2010-ųjų gegužę suteikė “Novotersai" maždaug 1,6 mln. litų paskolą, kurią įmonė naudojo Mindaugo gatvėje Vilniuje esančio gyvenamojo namo su komercinėmis patalpomis statyboms.

G.Degučio teigimu, šiuo metu „Novotersos“ negrąžintos paskolos dalis siekia apie 530 tūkst. litų. Iki „Snoro“ veiklos sustabdymo ši suma buvo 1,176 mln. litų.

Po 50 proc. „Novotersos“ akcijų valdo G.Degutis ir Aivaras Šimkūnas.

Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimų neteisėtų finansinių operacijų „Snoro“ banke po jam iškelto bankroto. Ikiteisminį tyrimą organizuoti ir jam vadovauti pavesta Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Į prokuratūrą savo ruožtu yra kreipęsi I.Degutienė ir A.Butkevičius. Pirmoji prašo ištirti, kaip LSDP lyderis galėjo gauti „Snoro“ banko konfidencialius dokumentus, antrasis prašo tuos dokumentus ištirti.

Bankroto byla „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Visa

Visa portretas
tai ką papasakojo Degutis ir Šimkūnas yra padarytas nusikaltimas. Iškėlus bankroto bylą jokie sąskaitų perdenginėjimai negali būti daromi . Tokiu būdu jūs iššvaistėt bankrutuojančio banko lėšas ir pasisavinote kitų kreditorių lėšas . Visi banke įstrigę pinigai jau nebe jūsų , o visų kreditorių . Baudžiamojon atsakomybėn už banko lėšų iššvaistymą turi būti patrauktas Cooperis , ir skubiai turi būti atstatyta sąskaitaDaugybei verslininkų pražuvo pinigai daug didesnėmis sumomis negu jūsų , bet jiems Cooperis kažkodėl nepadėjo.

kasciadaros

kasciadaros portretas
vyti ta degutiene parsu serti,nes jai vieta prie tokio lovio dirbti,bet ne prie pinigu dalybu lovio.tikra aferiste.

Alma

Alma portretas
Konservų partijai pareikšti apkaltą ir išmesti juos iš politinio gyvenymo visiems laikams už tokias aferas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių