„Gazprom“ nori pelno iš elektros energijos pardavimo Europai

Rusijos dujų koncernas "Gazprom" domisi galimybe pasirašyti tiesiogines sutartis dėl dujų tiekimo Europos Sąjungos (ES) elektrinėms ir tokiu būdu gauti dalį pelno iš elektros energijos pardavimo, pareiškė dujų milžinės vadovas Aleksejus Mileris.

Jis eilinį kartą sukritikavo kai kurių Europos vartotojų, pirmiausia Baltijos šalių bandymus apkaltinti "Gazprom" taikant didesnes kainas, palyginti su kitais gamintojais.
"Tai tuščios kalbos. Juk mes nesiginčijame, kokia dabar yra naftos kaina. Su kuo tai būtų galima aptarti?", - Prahoje pareiškė jis ir pabrėžė, kad dujų kainos apskaičiuojamos pagal naftos kainas.

A.Mileris pažymėjo, kad kai kurios Vokietijos įmonės taiko kitokias dujų kainas: "Bet su kai kuriomis Vokietijos įmonėmis mes bendradarbiaujame visoje grandinėje ir tokiu atveju požiūris į pelno paskirstymą yra kitoks".

Pasak "Gazprom" vadovo, šiuo atžvilgiu kalbos apie sutartis tarp tiekėjo ir vartotojo "jau yra praeitis": "Su savo strateginiais partneriais mes taip nedirbame".
A. Mileris pridūrė, kad viena iš bendradarbiavimo su strateginiais partneriais formų yra "pelno centro perkėlimas į elektros energetiką".

Be kita ko, jis paminėjo naujos dujomis kūrenamos elektrinės statybos Lenkijoje projektą ir pažymėjo, kad "Gazprom" dujas elektrinei galėtų tiekti pagal tiesioginę sutartį, ir taip pat galėtų dalyvauti projekte kaip investuotojas.

Be to, "Gazprom" nagrinėja energetinio bendradarbiavimo su Prancūzijos koncernu EDF perspektyvas. "Ir tai susiję kaip tik su energetika ir su galimybėmis rasti papildomą dujų ir elektros energijos sąveiką", - pareiškė "Gazprom" vadovas.


Šiame straipsnyje: Gazpromelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokietaitis

Vokietaitis portretas
Vokiečiai atsisakys atominių elektrinių, tai rusai nori nusigriebti pelno iš dujų. Gudriai paskaičiuota.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių