Gausaus sniego padariniai: draudikams teks išmokėti ne vieną milijoną

Lietuvoje siautėjančios pūgos palengvins draudimo bendrovių kišenes. Jau dabar dalis draudikų skelbia, jog klientams teks sumokėti pusę ar milijoną litų draudimo išmokų, o savaitės pabaigoje, pasak vienos draudimo bendrovės, jos nuostoliai gali siekti 7 milijonus litų.

Stogai neatlaikė sniego

„Lietuvos draudimas“ antradienį išplatintame pranešime skelbia klientams kompensuosiantis beveik 1,3 mln. litų nuostolių. Pasak bendrovės pranešimo, pirmadienį įmonės skambučių centras sulaukė beveik 900 klientų skambučių, iš kurių buvo užregistruota kiek daugiau nei 500 žalų.

„Nevalyti, slidūs keliai, dėl gausiai iškritusio sniego neišvažiuojami kiemai, nepasirinktas saugus greitis - tai buvo pagrindinės vakarykštės dienos eismo įvykių priežastys. Visiems 410 nukentėjusiems vairuotojams bus išmokėta virš milijono litų, vidutiniškai po 2500 litų kiekvienam“, - pranešime spaudai cituojamas  „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Likusios 100 pirmadienį bendrovės užregistruotų žalų buvo susijusios su gyventojų turtu. „Jau pradėjome registruoti pranešimus dėl įlūžusių namų stogų, kurie neatlaikė sniego slėgio“, - nurodė G.Matiukas. Jo teigimu, dėl vadinamųjų turto žalų bendrovė rezervavo apie 300 tūkst. litų.

Kadangi visą šią savaitę turėtų snigti ir pustyti, „Lietuvos draudimas“ prognozuoja, kad savaitės pabaigoje nuostoliai gali siekti net 7 milijonus litų.

Automobilius apgadina ir kelininkai

Kita draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ į eismo įvykius patekusiems vairuotojams žada išmokėti apie pusę milijono litų siekiančias draudimo išmokas. Įmonė informuoja, kad pranešimų apie pagausėjusį eismo įvykių skaičių sulaukiama vienodai gausiai iš visų šalies regionų. Visgi kiek daugiau eismo įvykių užfiksuota Vilniuje ir Kaune.

„Pagrindinė vakar ir savaitgalį užregistruotų eismo įvykių priežastis - labai slidi kelio danga, dėl kurios vairuotojai nespėjo laiko sustabdyti automobilio ir susidūrė su priešais važiuojančia transporto priemone. Esame užregistravę įvykių, kuriuose susidūrė net 4 transporto priemonės. Dar viena aktualija - stovintys automobiliai apgadinami kelininkų transporto“, - pranešime spaudai cituojamas „PZU Lietuva“ Vilniaus žalų centro vadovas Modestas Žilionis.

Kaip išvengti nuostolių?

Norintiems išvengti avarijų, patariama tokiu oru važiuoti lėčiau nei įprasta ir išlaikyti didelį atstumą nuo kitų transporto priemonių, būti ypač atsargiems kiemuose ir išvažiuojant į pagrindinius kelius. „Reikėtų vengti staigių manevrų ir laikytis tos pačios eismo juostos, neįvažiuoti į gatvių pakraščiuose ir viduryje esančias sniego sankaupas“, - vairuotojams primena M.Žilionis.

„PZU Lietuva“ ekspertas vairuotojams pataria būti atidiems ir statant automobilius prie pastatų - orui šiek tiek sušilus susidarę varvekliai kelią grėsmę ir automobiliams, ir pėstiesiems. 

Savo ruožtu „Lietuvos draudimo ekspertas G.Matiukas sako, kad ir namuose gyventojai turėtų rūpintis savo turtu.

„Noriu dar kartą paraginti gyventojus atsakingai prižiūrėti savo turtą - nuvalyti sniegą nuo stogų, atsargiai elgtis su ugnimi, nepalikti įjungtų elektros prietaisų, užsukti vandens sklendes“, -  rekomenduoja G.Matiukas.


Šiame straipsnyje: sniegasnuostoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių