Gamintojų kainų augimas pernai gruodį Lietuvoje buvo vienas didžiausių ES

Pramonės gamintojų kainų augimas Lietuvoje pernai gruodį buvo vienas sparčiausių visoje Europos Sąjungoje (ES).

Naujausiais ES statistikos tarnybos Eurostatas duomenimis, 2009 metų gruodį, palyginti su lapkričiu, gamintojų kainos augo 0,6 proc., tačiau per metus - pernai gruodį, palyginti su 2008-ųjų tuo pat laiku - gamintojų kainos smuko 5,6 proc. - tai trečias pagal nuosmukį rodiklis visoje ES.

Tuo tarpu Latvijoje šis rodiklis per mėnesį ūgtelėjo 0,5 proc. - tai buvo ketvirtas pagal augimą rodiklis visoje ES, Estijoje kainos smuko - 0,2 proc., o per metus - atitinkamai smuko 10,1 proc. ir 3,1 procento.

Labiausiai gamintojų kainos per mėnesį augo Bulgarijoje ir Švedijoje - atitinkamai 0,9 ir 0,8 proc., o daugiausiai smuko Maltoje (0,7 proc.) ir Danijoje (0,6 proc.).

Per metus - 2009 metų gruodį, palyginti su 2008-ųjų gruodžiu - kainos taip pat ženkliai smuko Maltoje (8,8 proc.), o labiausiai didėjo Graikijoje, Rumunijoje ir Didžiojoje Britanijoje - atitinkamai 4,5, 3,6 ir 3,2 procento.

Visoje ES gamintojų kainos per mėnesį neaugo, euro zonoje jos didėjo 0,1 proc., o per metus - susitraukė atitinkamai 1,7 ir 2,9 procento.


Šiame straipsnyje: gamintojų kainų augimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių