Gaisro kelte„Lisco Gloria“ piežastys gali likti miglotos

Lietuvos saugios laivybos administracija prognozuoja, kad smarkiai apdegus keltui "Lisco Gloria", gali nepavykti paskelbti išvados, kokia buvo spalio pradžioje kilusio gaisro priežastis.

"Gaisro kilimo vietą ekspertams jau pavyko nustatyti, tačiau norint išsiaiškinti priežastį, dar reikia surinkti daugybę informacijos. Tikrinamos kelios gaisro kilimo priežasties versijos. Kadangi laivas smarkiai apdegęs, jeigu neliko pakankamai įrodymų, netgi atlikus tyrimą gali būti paskelbtos tik labiausiai tikėtinos versijos", - pranešė administracija.

Saugios laivybos administracija tęsia tyrimą kartu su Vokietijos kompetentingomis institucijomis. Danija nusprendė oficialiai avarijos tyrime nedalyvauti, kadangi šios šalies interesas mažiausias.

Šiuo metu ekspertai renka būtinus duomenis.

Danijos Odensės uoste stovintį keltą Lietuvos saugios laivybos administracijos atstovas apžiūrėjo pirmadienį. Tyrėjai pažymi, kad pateko ne visur: viename iš krovininių denių dar buvo dūmų.

Be to, vaikščioti po laivą yra pavojinga, kadangi deniuose yra atsiradusios skylės, einančios per kelis denius, laivas neišvalytas, jame daug metalo nuolaužų, krovinių atliekų.

"Šį kartą tyrėjai surinko tiek informacijos, kiek buvo galima", - teigiama Lietuvos saugios laivybos administracijos pranešime.

Laivo nosis, kairysis bortas ir apatiniai deniai nukentėjo mažiausiai. Yra išlikęs ir vienas liepsnos nepaliestas krovininis denis, tačiau, ar krovinys nesugadintas, nežinoma, nes prie jo dar nebuvo prieita.

Po to, kai laivas bus išvalytas, ekspertai vėl apžiūrės "Lisco Gloria". Administracija teigia, jog neprognozuojama, ar keltą dar bus galima remontuoti.

Iš Vokietijos Kylio į Klaipėdą plaukusiame kelte "Lisco Gloria" gaisras kilo spalio 9-osios naktį, žmonės nenukentėjo.


Šiame straipsnyje: Lisco Gloria

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių