G-20 ministrai: pasaulio ekonomika atsigauna

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių ministrai, baigdami susitikimą Pietų Korėjos mieste Pusane, pareiškė, kad pasaulio ekonomikos atsigavimas po krizės vyksta sparčiau nei planuota, tačiau tikėtina, jog dar išliks kai kurių didelių problemų, šeštadienį pranešė britų nacionalinis transliuotojas BBC.

"Dabartiniai svyravimai finansų rinkose mums primena, jog išlieka rimtų iššūkių, taip pat pabrėžia tarptautinio bendradarbiavimo svarbą", - sakoma birželio 4-5 dienomis vykusio forumo baigiamajame pranešime.
Pastarieji įvykiai "pabrėžė, kaip svarbu subalansuoti valstybių finansavimą", nurodoma komunikate.
Per susitikimą Pusane buvo susitarta dėl birželio 26-27 dienomis Toronte vyksiančio G-20 viršūnių susitikimo programos.

Didžiausių pasaulyje ekonomikų finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai pabrėžė, kad būtina nedelsiant sumažinti pernelyg didelį kai kurių valstybių biudžeto deficitą, tačiau jiems nepavyko susitarti dėl tarptautinių bankų valdymo.

Galutiniame dokumente sakoma, kad finansų sektorius turi "sąžiningai ir svariai prisidėti" kuriant tolesnius susitarimus dėl pasaulinės ekonomikos gelbėjimo, bet nieko neužsimenama apie tarptautinių bankų apmokestinimą.

Komunikate raginama sugriežtinti bankų kontrolės principus, ypač nustatant banko rezervinį kapitalą.
Ministrai taip pat paragino sugriežtinti padidintos rizikos fondų bei finansinio reitingavimo agentūrų kontrolę bei padidinti jų veiklos skaidrumą.


Šiame straipsnyje: g-20

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių