Formuojama Vyriausybė žada didinti pensijas

Formuojamos centro-kairės koalicijos Vyriausybės programos projekte žadama didinti sunkmečiu sumažintus atlyginimus bei pensijas, įvesti progresinius pajamų ir turto mokesčius.

„Atkursime pensijas ir atlyginimus, o augant ekonomikai vėl didinsime, kad vidutinė pensija artėtų prie 40 proc. vidutinio darbo užmokesčio“, - rašoma BNS gautame programos projekte, kuris penktadienį pateiktas socialdemokratų partijos prezidiumui.

Mokesčių politikos skirtyje žadama įvesti „progresinius pajamų ir turto mokesčius“, numatyti aukštesnius mokesčių tarifus prabangos turtui.

Taip pat planuojama svarstyti galimybę įvesti bendrą nekilnojamo turto mokestį, kuris pakeistų šiuo metu esančius nekilnojamo turto ir žemės mokesčius.Projekte, kurį šiuo metu svarsto socialdemokratų partijos prezidiumas, pažymima, kad patariamajame referendume piliečiai pasisakė prieš Visagino atominės elektrinės statybą, tad 16-oji Vyriausybė „vykdydama piliečių išreikštą valią, netęs šio projekto“.

Žadama tęsti elektros jungčių su Švedija ir Lenkija infrastruktūrų tiesimo darbus, išnaudoti palankią situaciją „tapti elektros perdavimo tiltu tarp ES šalių ir Rytų kaimynų, sujungti dvi dideles elektros vartojimo rinkas, sukurti dviejų skirtingų elektros energijų sistemų sinchronizavimo ir koordinavimo mechanizmą“.Lietuvos socialdemokratų, Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija po Seimo rinkimų pasirašė sutartį dėl valdančiosios koalicijos formavimo. Valdantieji Seime turi 86 vietas.

Seimas šią savaitę pritarė LSDP lyderio Algirdo Butkevičiaus kandidatūrai į premjerus. Pagal Lietuvos Konstituciją, ministrą pirmininką Seimo pritarimu skiria prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
kad taip dievui i ausi ,nors as labai ir labai tuo abejoju

kubiliui

kubiliui portretas
O kada dirbantiems pensininkams atiduos atimtas pensijas, juk KT isaiskino, kad neteisetai, tada kubilas su koalicija geguzes men. lyg ir zadejo atiduoti, Populizmas pries rinkimus, bet taip ir baigesi, Ar nereiketu visiems pensininkams kreiptis i teisma?

Pensininkas

Pensininkas portretas
Ateityje balsuosiu už šios koalicijos kandidatus į EP ir savivaldybių tarybas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių