Fondų siūlymas mažinti „Teo LT“ įstatinį kapitalą nebuvo suderintas su „TeliaSonera“

Didžiausios Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, informacijos technologijų ir televizijos paslaugų bendrovės "Teo LT" akcininkams nepritarus idėjai išsimokėti laisvas įmonės lėšas, analitikai neabejoja, kad pasiūlymas buvo nesuderintas su pagrindine akcininke "TeliaSonera".

Tačiau signalas didiesiems akcininkams esą pasiųstas - įmonė turi daug laisvų lėšų ir reikia su jomis ką nors daryti, penktadienį rašo "Verslo žinios".

"Teo LT" akcininkai šią savaitę vykusiame susirinkime nepritarė siūlymui 120 mln. litų mažinti bendrovės įstatinį kapitalą, anuliuojant dalį akcijų.

Tokį pasiūlymą buvo pateikę bendrovių "East Capital" ir "KJK Management" valdomi investiciniai fondai, kurie kartu turi 10,48 proc. "Teo LT" akcijų.

Banko "Finasta" institucinių klientų investavimo vadovas Marius Dubnikovas sako, kad iš "Teo LT" akcininkų sprendimo esą akivaizdu, jog fondai nebuvo suderinę pasiūlymo su pagrindine akcininke Skandinavijos telekomunikacijų bendrove "TeliaSonera", kuriai priklauso 68 proc. "Teo LT" akcijų. "Pasiūlymas tebuvo smulkiųjų akcininkų iniciatyva. Pagrindinis akcininkas nenori keisti savo politikos ir išmokėti laisvų lėšų, o nori išlaikyti konservatyvų, t. y. perteklinį įmonės balansą", - komentuoja M.Dubnikovas.

Anot jo, jei pasiūlymui būtų buvę pritarta, smulkiesiems akcininkams tai dėl papildomų išmokų būtų buvusi itin teigiama žinia. Tai galėjo paskatinti ir didesnį akcijų likvidumą, susidomėjimą jomis rinkoje.

"Tačiau dabar niekas nepasikeitė - "Teo LT" ir toliau lieka dividendine įmone, kone visą uždirbtą pelną išmokanti dividendais. Svarbiausia, kad signalą smulkieji akcininkai pasiuntė -"Teo LT" turi daug nepanaudojamų pinigų ir su jais reikia ką nors daryti", - sako M.Dubnikovas, netikintis, kad fondai dėl nepritarimo jų siūlymui trauktųsi iš akcininkų gretų.

"Teo LT" grupė įmonės akcininkams mokės 0,18 lito (0,052 euro) dividendų akcijai. Iš bendro 144,333 mln. litų paskirstytino pelno dividendams skirta 139,827 mln. litų.

"Teo LT" akcijos kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: Teo lt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių