„Finasta“ dalyvaus depozitoriumo privatizavimo aukcione

Bankas „Finasta“ kartu  su partneriais pateikė paraišką dalyvauti Lietuvos banko paskelbtame Lietuvos centrinio vertybinių popierių depozitoriumo (LCVPD) privatizavimo aukcione.

Kartu su banku "Finasta", kuris yra vadovaujantis konsorciumo partneris, aukcione dalyvauja finansų maklerio įmonė "Finasta", turto valdymo įmonė "Finasta Asset Management", "Snoro" grupei priklausanti bankas "Latvijas Krajbanka" ir jo antrinė turto valdymo įmonė "LKB Krajfondi".

Lietuvos bankas gavo dvi paraiškas jo valdomo 60 proc. LCVPD akcijų paketo pardavimo konkursui. BNS žiniomis, antrą paraišką pateikė tarptautinė vertybinių popierių biržų operatorė NASDAQ OMX, jau valdanti 40 proc. LCVPD akcijų.

LB parduoda visas LCVPD akcijas - 36 318 vienetų, kur vienos akcijos nominalas - 100 litų - iš karto vienam strateginiam investuotojui arba jų grupei, kuri veikia kartu ir kurią sudaro ne daugiau kaip 5 asmenys, sudarę susitarimą, kuriuo susitarta kartu dalyvauti aukcione.

Pasiūlymų buvo laukiama iki spalio 29 dienos, o akcijų pardavimą numatoma užbaigti iki šių metų pabaigos.

LCVPD 2008 metų ataskaitos duomenimis, depozitoriumui priklausančio nekilnojamojo turto vertė praėjusių metų pabaigoje siekė 2,959 mln. litų, depozitoriumas taip pat turėjo 3,895 mln. litų terminuotųjų indėlių, 2,194 mln. litų trumpalaikių investicijų ir 52,8 tūkst. litų pinigų ir jų ekvivalentų.


Šiame straipsnyje: finastaLBdepozitoriumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių