Finansų prižiūrėtojai: Švedijos bankai su nuostoliais susidoros

Keturi didžiausi Švedijos bankai gali susidoroti su „dideliais paskolų nuostoliais“ Baltijos šalyse ir jiems nereikės didinti kapitalo.

Tai antradienį pareiškė Švedijos finansų priežiūros institucija, praneša naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Švedijos bankai gali susidoroti su besitęsiančiais dideliais paskolų nuostoliais Baltijos šalyse. Didieji bankai turi reikiamas sąlygas atsilaikyti net esant ypač neigiamiems scenarijams“, - antradienio pranešime teigia finansų prižiūrėtojai.

Švedijos bankai pranešė apie ypač didelius paskolų nuostolius Latvijoje ir Lietuvoje - dviejose giliausioje recesijoje atsidūrusiose Europos Sąjungos šalyse.

Keturi didžiausi Švedijos bankai - „Nordea“, SEB, „Swedbank“ ir Svenska Handelsbanken“ - nuo ketvirtojo šių metų ketvirčio iki 2010 metų patirs 175 mlrd. kronų (25,5 mlrd. JAV dolerių) paskolų nuostolių, teigiama institucijos parengtose prognozėse. Didžiausio nuostolių augimo laukiama šių metų pabaigoje, o ne 2010 metų viduryje, kaip prognozuota anksčiau.

Antrajame scenarijuje, kuriame prognozuojama Vakarų Europoje ir Baltijos šalyse užsitęsusi recesija, o taip pat didesni paskolų nuostoliai, keturių bankų nuostoliai nuo ketvirtojo šių metų ketvirčio iki 2012 metų pabaigos išauga iki 340 mlrd. kronų, teigia priežiūros institucija. Ji pridūrė, kad šis scenarijus mažai tikėtinas, tačiau nėra neįmanomas.


Šiame straipsnyje: bankų nuostoliainuostoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių