Finansų ministerija po 2 metų atskleidė, kad skolinosi beveik už 11 proc. palūkanas

Finansų ministerija beveik po dvejų metų atskleidė, kad 2008-ųjų gruodį valstybės vardu 92 mln. eurų (317,7 mln. litų) iš banko "Credit Suisse International" skolinosi už 10,65 proc. metines palūkanas.

Savaitraštis "Veidas" rašo, kad oficialų paklausimą raštu ministerijai išsiuntė 2009 metų sausio 8 dieną, o atsakymą gavo po metų, dešimties mėnesių ir devynių dienų.

"Credit Suisse International" banko suteiktą paskolą reikės grąžinti iki 2015-ųjų gruodžio 9 dienos.

Tuo pačiu metu, kai Lietuva skolinosi su beveik 11 proc, Latvija iš Tarptautinio valiutos fondo pasiskolino 589,57 mln. eurų (2,04 mlrd. litų) su 3,87 proc. palūkanomis.

Finansų ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vytautas Lenkutis motyvuoja, kad dabar atėjo tinkamas laikas, nes situacija finansų rinkose stabilesnė ir jau galima skelbti informaciją apie paskolos sąlygas.

Savaitraštis rašo, kad yra ir kita priežastis, kodėl pagaliau atsakyta. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, nagrinėdamas "Veido" skundą dėl atsisakymo suteikti informaciją, konstatavo, kad toks teisės aiškinimas, kad valstybė civilinėmis sutartimis gali bet kokią informaciją pripažinti komercine paslaptimi, nesiderintų su valstybės vykdomų funkcijų prigimtimi, kurių vienas iš pagrindinių principų yra viešumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių