„The Financial Times“: lenkai nori „Klaipėdos naftos“

Lenkų naftos koncernas „PKN Orlen“ didina spaudimą Lietuvai, kad ši parduotų naftos terminalą „Klaipėdos nafta“, rašo „The Financial Times“.

Anot dienraščio, Lenkijos valstybės valdomos „PKN Orlen“ taip netenkina Lietuvos atsisakymas parduoti terminalą Klaipėdos uoste, kad neatmetama galimybė parduoti koncerno kontroliuojamą naftos perdirbimo įmonę „Orlen Lietuva“ (buvusią „Mažeikių naftą“).

„Klaipėdos naftos“ terminalas yra pagrindinis punktas, iš kurio vykdomas tiekimas šiuo metu nuostolių patiriančiai „Orlen Lietuvai“.

„Parduoti Mažeikių įmonę būtų paskutinė priemonė, tačiau tai yra galimybė“, - interviu „The Financial Times“ teigė Dariuszas Krawiecas, „PKN Orlen“ generalinis dikretorius.

„Mes turime kontroliuoti uostą, kad kontroliuotume savo sąnaudas. Mes esame šiek tiek nusivylę dėl to, kaip mūsų verslo argumentai priimami Lietuvoje“, - kalbėjo jis.

Tačiau Lietuvos Premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas Mykolas Majauskas argumentuoja, kad tiekimui užtikrinti turėtų pakakti egzistuojančios ilgalaikės „Klaipėdos naftos“ ir „PKN Orlen“ sutarties.

„Kodėl Vyriausybė turėtų parduoti?“, - kalbėjo jis.

„PKN Orlen“ tuometę „Mažeikių naftą“ įsigijo 2006 metais.

Premjeras Andrius Kubilius pernai gruodį pareiškė, kad Vyriausybė svarstys galimybę parduoti dalį „Klaipėdos naftos“ akcijų „PKN Orlen“, tačiau šių metų pradžioje jis jau kalbėjo, kad nebus skubama parduoti įmonės akcijų.

Valstybei priklauso 70,6 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos naftapkn orlen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių