„Fimą" įsigijo Latvijos ir JAV įmonės

Intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė „Fima" paskelbė, jog Niujorko fondų biržoje listinguojama JAV verslo plėtros kompanija „MVC Capital", Inc., veikianti paskolų ir kapitalo investicijų srityje, su partneriu „Riga Capital" įsigijo dalį jos akcijų iš įmonės įkūrėjo Vaido Barakausko.

„MVC Capital" pranešė į akcijas investavusi 28,1 mln. JAV dolerių. Paskolą suteikė „Parex" bankas. Tiksli sandorio suma neskelbiama.

„Fima" pajamos 2007 metais siekė 131 mln. litų ir buvo 34 proc. didesnės nei 2006-aisiais.

Šiuo metu bendrovė vykdo projektus, kurių vertė siekia beveik 230 mln. litų. „Fima" turi biurus Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Latvijoje įsteigta dukterinė „Fimos" įmonė SIA „Fima". Šiuo metu įmonėje dirba daugiau nei 410 aukštos kvalifikacijos specialistų.

Intelektualių inžinerinių sprendimų lyderė Lietuvoje - bendrovė „Fima" - teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui.

1992 metais įkurta bendrovė per 16 veiklos metų jau įgyvendino keletą tūkstančių įvairaus dydžio ir sudėtingumo projektų Lietuvoje ir užsienyje. Iš 100 didžiausių Lietuvos kompanijų daugiau kaip pusė yra „Fimos" klientai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių