Europos problemos tęsiasi ir už Graikijos ribų

Rinkos antradienį  nepasižymėjo aktyvumu - investuotojai laukia penktadienio JAV darbo rinkos rodiklių paskelbimo.

Antradienį Moody's reitingų agentūra neigiamai atsiliepė apie Portugalijos padėtį. Tai turėjo įtakos  EUR/USD kurso kritimui Prieš Šveicarijos franką JAV doleris krito iki 0,8380 palaikymo lygio. Artimiausias pasipriešinimas 0,8503. Australijos doleris poroje su USD kursas beveik nepakito, juda be aiškios krypties.

 Euras prieš JAV dolerį ir Šveicarijos franką krito dėl vakar dienos Moody's agentūros neigiamo atsiliepimo apie Portugaliją. Sumažintas kreditingumo reitingas 4 punktais iki Ba2 - pavojingos zonos. Tai priminė investuotojams, kad Europos problemos yra ir už Graikijos ribų. Euras antradienį krito iki 1,4393 palaikymo lygio. Šiuo metu aktualiausias klausimas yra ECB palūkanų normos kėlimas. Ar ECB ryšis kelti palūkanų normas ketvirtadienį, kaip tikėtasi? Taip pat iškilo nauji klausimai - ar dar daugiau euro zonos valstybių reikalaus paskolų ir papildomos pagalbos, ar užteks tik Graikijos. EUR/USD poroje artimiausias palaikymas 1,4393, o pasipriešinimo pora gali sulaukti 1,4497.

Svaras antradienį judėjo konsoliduotoje būsenoje tarp 1,6140 pasipriešinimo lygio ir 1,5987 palaikymo. Smarkaus kilimo sulaukta po užsakymų vadybininkų paslaugų sektoriuje indekso paskelbimo, kuris geresnis nei tikėtasi. Anglijos svaras laikomas šiuo metu rizikinga valiuta - Moody'e sumažintas Portugalijos kreditingumo reitingas ir neigiamos prognozės Europai veikia ir svarą. GBP/USD poroje artimiausias palaikymas 1,5987, o pasipriešinimas 1,6140.

 

 

 

 


Šiame straipsnyje: rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių