Europos krepšinio čempionato metu triumfuos kavinės ir viešbučiai

Draudimas per kitąmet Lietuvoje vyksiantį Europos krepšinio čempionatą arenose prekiauti bet kokiais alkoholiniais gėrimais, įskaitant ir alų, šio produkto pardavimų rezultatams neturėtų itin pakenkti.

Pasak „Ragučio“ generalinio direktoriaus Vytauto Meišto, alaus pardavimai turėtų pastebimai išaugti miestų, kuriuose bus surengtos čempionatų varžybos, baruose ir kavinėse.

Jis tikina, kad dėl saugumo verta drausti prekybą alumi arenose ir skelbia palaikantis FIBA Europe generalinio sekretoriaus Naro Lanolino poziciją.

Viešbučio „Kaunas“ direktorius Šarūnas Mereckas tvirtino, jog kiekvienų, būrius sirgalių sutraukiančių sportinių varžybų metu, kelis kartus išauga ne tik viešbučio baro, bet ir bendroji restorano apyvarta.

„Šviežiausias pavyzdys – rugsėjo pradžioje Kaune vykusios Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės pirmosios 2012 metų Europos čempionato atrankos rungtynės su Škotija. Alaus pardavimai per šį laikotarpį į viršų buvo šoktelėję  2-3 kartus, - pasakojo Š.Mereckas.

Anot jo, būsimasis krepšinio čempionatas greičiausiai bus dar pelningesnis.

„Tikslių skaičių įvardinti kol kas dar neįmanoma, bet tikėtina, kad situacija bus panaši ar net geresnė. Jau dabar pastebimas užsienio sirgalių susidomėjimas, sulaukiame skambučių dėl kambarių rezervacijos“, - sakė jis.

Viešbučio direktorius neatmetė galimybės čempionato metu samdyti daugiau žmonių, nes gali neužtekti darbuotojų. Anot jo, panašiai greičiausiai elgsis ir kiti Kauno, taip pat Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus  barai bei kavinės.

Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje organizuojamas jau antrą kartą. Pirmąjį kartą šis tarptautinis sporto renginys mūsų šalyje vyko 1939-aisiais specialiai tam pastatytoje Kauno halėje.


Šiame straipsnyje: Europos krepšinio čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių