Europarlamentarai pasisako už išimtis dėl dujų rinkos

Europos Parlamento Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitete vakar buvo balsuojama dėl gamtinių dujų vidaus rinkos bendrųjų taisyklių, kurios yra Trečiojo energetinės rinkos liberalizacijos priemonių paketo, dalis.

Kaip pažymėjo europarlamentaras iš Lietuvos Šarūnas Birutis, šiandien Lietuvai labai aktualiu klausimu - dėl dujų rinkos - komiteto nariai nusprendė taikyti išimtis ir nesiekti, kad dujų rinkos būtų suskaidyta, kaip reikalaujama elektros rinkoje.

„Komitetas balsavo už trečiąjį kelią. Elektros rinkoje aš rėmiau visišką gamybos, perdavimo ir paskirstymo tinklų atskyrimą, tačiau aklas atskyrimo siekis, neatsižlegiant į realią šalies situaciją, man niekada nebuvo tapęs svarbiausiu tikslu. Komiteto balsavimo rezultatai suteikia vilties, kad ateityje sukursime gerai veikiančią dujų rinką. Europa supranta Lietuvos, gaunančios dujas iš vienintelio tiekėjo, keblią padėtį, jei gamyba ir paskirstymas būtų atskirti, - teigė Šarūnas Birutis ir pridūrė: - Parlamente jau labai rimtai kalbama apie bendrų Europos energetinių perdavimo tinklų sukūrimą, kas suteiktų Lietuvai energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos."

"AFP" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių