Eurokomisarė: ši vasara parodė, kad klimatas iš tiesų keičiasi

Orų anomalijos vasarą Europoje parodė, kad klimatas iš tiesų keičiasi, todėl nepaisant ekonominės krizės būtina spręsti ir klimato krizę, ketvirtadienį sakė Lietuvoje viešinti Europos Komisijos (EK) narė Connie Hedegaard (Koni Hedegard), atsakinga už veiksmus klimato srityje.

„Nors dabar yra ekonominė krizė, klimato krizė niekur nedingo“, - žurnalistams sakė eurokomisarė.

„Žinau, kad Lietuvoje liepos mėnuo buvo šiek tiek lietingesnis nei įprasta. Jūsų kaimyninėse šalyse liepa buvo gerokai lietingesnė nei įprasta. Britanijoje liepa buvo karščiausia per visą istoriją. Pietų Europa patyrė didžiulę sausrą“, - po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi teigė C.Hedegaard.

„Net Europoje, šiame turtingame pasaulio krašte, ši vasara parodė, kad klimato kaita nėra tolima pranašystė - ji čia jau ateina“, - sakė Europos Komisijos narė.

Eurokomisarės nuomone, dabartinėje situacijoje būtina imtis žingsnių, kurie vienu metu padėtų spręsti ekonomines problemas ir kovoti su klimato kaita. Kaip gerą pavyzdį ji įvardijo namų renovaciją, kuri padeda sukurti darbo vietas ir kartu mažina energijos išteklių vartojimą.
Lietuvos premjeras Andrius Kubilius taip pat sakė, kad „ekonominė krizė negali atpalaiduoti nuo klimato kaitos krizės problemų sprendimo“.

„Mes siekiame, kad CO2 emisijų skaičiai būtų mažinami kiek galima efektyviau, be abejo, taip pat nagrinėdami, kaip tai padaryti, kad mūsų ekonomikos galėtų šiuos iššūkius efektyviausiai atlaikyti. (...) Negalime galvoti, kad ekonominė krizė mus gali atpalaiduoti nuo klimato kaitos krizės problemų sprendimo“, - sakė ministras pirmininkas.


Šiame straipsnyje: globalinis atšilimasekologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip keiciasi

Taip keiciasi portretas
del objektyviu procesu vykstanciu musu planetoje, kuriuos itakoti zmogus gali tiek, kiek muses

Zebediejus

Zebediejus portretas
niekas čia nesikeičia. Atsirado sinoptikė - komisarė. Ji šneka taip vien dėl to, kad nepanaikintų jos etato, va jums ir visa "kaita'. O mūsiškiai žurnalistėliai bet ką ištriūbija......

Kęstas

Kęstas portretas
D.Grybauskaitė: ES vienybė būtina norint užtikrinti energetinį saugumą Saugiausios atominės elektrinės yra tada, kai jos nepastatytos ir niekada nebus statomos. Vienybė Europoje turi būti aplink jos centrą: technologiškai labiausiai išvystytą ir ekonomiškai galingiausią šalį Vokietiją, kuri atsisako branduolinės energetikos ir pereina prie atsinaujinančių šaltinių. Tai yra ateities darbo vietos. Tai yra energetinis saugumas Europoje. Tai yra tikrasis rūpinimasis Europos gamtos ir mūsų gyvenimo aplinkos išsaugojimu. Šalin stumiančius pražūtingas Lietuvai schemas mūsų turto grobstytojus. Jau gana. Nebeliko, ką jūs galėtumėte dar pavogti. Išvijome Rusiją. Išvykime ir šiuos gudruolius kartu su nevykėliais iš Japonijos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių