Eurokomisarė: per penkerius metus moterų vadovių versle turi padidėti bent tris kartus

 Europos Komisija sieks, kad per penkerius metus moterų vadovių versle padaugėtų bent tris kartus, pirmadienį sakė teisingumo eurokomisarė Viviane Reding, Vilniuje aptarusi Europos Sąjungos (ES) Lyčių lygybės strategiją.

Anot Europos Komisijos narės, tam turėtų pasitarnauti ir Vilniuje įsteigto Europos lyčių lygybės instituto darbas renkant duomenis apie lyčių lygybės situaciją.

"Tarp baigusiųjų universitetus 60 procentų yra moterys. Bet tik viena iš 10 viešai cituojamų kompanijų valdybose yra moteris. Tai nenormalu", - per spaudos konferenciją sakė V.Reding.

"Mano tikslas, kad 2015 metais 30 procentų, o 2020 metais 40 procentų didelių kompanijų valdybose būtų moterys", - teigė Europos Komisijos narė.

Vilniuje ji taip pat atkreipė dėmesį į problemą dėl nevienodų atlyginimų, nes moterys ES vidutiniškai uždirba 18 proc. mažiau nei vyrai.

"Kažkas yra negerai. Kodėl negerai - šios medžiagos mums reikia iš instituto, kad galėtume ja remdamiesi imtis politinių sprendimų", - teigė V.Reding.

Europos lyčių lygybės instituto direktorė Virginija Langbakk sakė, kad birželį įsteigta ES agentūra jau subūrė komandą, todėl kitąmet dirbs visu pajėgumu.

Institutas žada kurti archyvą, kuriame bus tyrimai, publikacijos, programos ir geriausios praktikos pavyzdžiai.


Šiame straipsnyje: lyčių lygybėViviane Reding

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių