Euro zonos valstybėms gresia reitingų mažinimas

JAV doleris kilo prieš daugelį valiutų nepaisant to, kad Federalinis rezervų bankas paliko tą pačią palūkanų normą ir įnešė optimizmo rinkoms teigdami, kad dar labiau spartins ekonominį atsigavimą. Australijos doleris ir Naujosios Zelandijos doleris pasiekė dviejų savaičių žemumas. Investuotojai kratosi rizikingų pozicijų. Baimės dėl Europos skolų problemų tęsiasi po to, kai Angela Merkel atmetė Europos finansinio stabilumo fondo limito didinimo programą.

Australijos doleris krito žemiau pariteto poroje su JAV doleriu - pasiekė 0,9980 lygį. Tai žemiausias taškas nuo lapkričio 30 dienos. Galimas palaikymas 0,9940. USD/JPY pora pasiekė aukštumas ties kaina 77,80, netoli pasipriešinimo 78,10. USD/CAD pora sulaukė pasipriešinimo 1,0346.

EURUSD/GBPUSD

Euras antradienį krito netoli 11 mėnesių žemumų investuotojams vis dar nerimaujant dėl padėties euro zonoje. Bijoma dėl galimo masinio reitingų mažinimo euro zonos valstybėms, o tai dar padidintų riziką šioje zonoje. FED vakar taip pat užsiminė, kad skolų krizė Europoje kelią riziką JAV ekonomikai. Taip pat rizikingu laikomas ir Merkel sprendimas nesutikti su EFSF fondo didinimu. Euras smuko iki 1,3027. Anglijos svaras taip pat smuko iki 1,5450.

EURUSD Palaikymas/Pasipriešinimas: 1.2950/1.3100

GBPUSD Palaikymas/Pasipriešinimas :1.5445/1.5535


Šiame straipsnyje: eurasdoleris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių