Euras stabilizavosi po vakarykščio smukimo

Euras poroje su Šveicarijos franku laikosi kiek aukščiau rekordinių žemumų. Euras ir toliau išlieka pažeidžiamas, kadangi nedingsta investuotojų baimės dėl skolų krizės visoje Europoje.

EUR/USD pora sustabdė kritimą ir koregavosi nuo 1,4007$  palaikymo lygio. Pasipriešinimas tikėtinas ties kaina 1,4140$. Vis didėja tikimybė, kad skolų krizė apimė ne tik Graikiją - būtinos pagalbos gali prireikti ir Italijai bei Ispanijai.

Išryškėjus investuotojų baimėms, 10 metų Italijos ir Ispanijos valstybinės obligacijos pakilo virš 6 procentų pirmadienį ir yra arti 7 procentų lygio, už kurio skolinimosi kaštai gali būti nepakeliami.

Italijos ir Ispanijos valstybinės obligacijos kilo tikrai stipriai. Jei tai ir toliau tęsis, rizika dėl Europos dar labiau padidės ir investuotojai vėl pirks JAV dolerius ir Japonijos jenas, ieškodami saugių investicijų. Taip situaciją apžvelgė Junya Tanese - vyriausias valiutų rinkų analitikas iš JP Morgan Chase banko Tokijuje.

Euras smuko 0,1 procento prieš Šveicarijos franką iki 1,1525 ir nuo šių rekordinių žemumų pradėjo korekciją iki 1,1365.

EUR/USD smukimą įtakojo ir netenkinantys Europos bankų streso testo rezultatai. EUR/USD pora sulaukė palaikymo ties kaina 1,4007$, 61.8 procento korekciniu lygiu nuo praeitos savaitės kilimo iki 1,4282, kuris prasidėjo nuo pasiektų 4 mėnesių žemumų 1,3838.

Euro zonos lyderiai susitiks ketvirtadienį ir bandys susitarti dėl antrojo pagalbos paketo Graikijai, kurio vertė 110 milijardų eurų.

Nėra aišku, kaip sureaguos privatūs Graikijos valstybinių obligacijų pirkėjai - bankai, draudėjai ir kiti investuotojai,matydami, kaip krenta jų investicijų vertė.

Euro zonos lyderiai susitikime dabar jau turės spręsti ne tik Graikijos problemas, tačiau turės pateikti savo nuomonę apie kylančias skolos kainas Ispanijoje ir Italijoje.


Šiame straipsnyje: euras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių