Estijos parlamentas šįmet daugiausia dėmesio skirs kovai su nedarbu

Visos Estijos parlamento partijos yra vienos nuomonės - šiais metais reikia kovoti su nedarbu ir neleisti žmonėms prarasti darbo įgūdžių. Parlamentas taip pat apsvarstys klausimą, kaip padėti būstų paskolų skolininkams.

Visos partijos sutinka, jog prasidėjusiais metais kova su nedarbu ir priemonės, kad žmonės neprarastų darbo įgūdžių, pareikalaus daug pastangų. Daugiausia siūlymų čia turi Centro partija.

Kaip sakė interviu laikraščiui "Postimees" opozicinės centro partijos frakcijos vadovė Kadri Simson, parlamentas turi priimti įstatymus, kurie skatintų darbo užimtumą. Pavyzdžiui, centristai pasiūlė įstatymo projektą, palengvinantį bedarbių priėmimą į darbą.

Socialinių mokesčių įstatymo pataisa numato, kad jeigu darbdavys sukuria naują darbo vietą ir priima į darbą žmogų, turintį bedarbio statusą ne mažiau kaip tris mėnesius, tai pirmuosius metus jis neprivalo mokėti už jį socialinių mokesčių.

Centro partija taip pat pasiūlė įstatymo dėl paskolų būstui įsigyti projektą. Kaip numato įstatymo projektas, jei turintis finansinių sunkumų žmogus netenka būsto, įsigyto skolon, paskola padengiama, o ne performinama į, pavyzdžiui, vartojimo paskolą.

Peepas Aru, vadovaujantis parlamente Reformų partijos frakcijai, nebuvo toks optimistiškas: "Paskolos gavėjai turi patys prisiimti atsakomybę, juo labiau kad paskolų palūkanos dabar gerokai sumažėjo. Apie jokį socializmą negali būti nė kalbos".

"Tėvynės" ir "Res Publica" sąjungos generalinis sekretorius Margus Tsahkna nebuvo toks kategoriškas, bet pažymėjo, kad pirmiausia reikia apsvarstyti mokesčių dėl būstų paskolų palūkanų klausimą.

"Mes turime dar susipažinti su Centro partijos įstatymo projektu, galbūt yra su juos susijusių juridinių problemų. Bet visiškai akivaizdu, kad būstų savininkus reikia paremti", - sakė M.Tsahkna.


Šiame straipsnyje: nedarbasEstija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių