Estijos ministras: svarbu, ką dėl AE pasakys nauja Lietuvos vyriausybė

Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministras teigia, kad šiuo metu yra svarbu tai, ką dėl naujos atominės elektrinės pasakys naujoji Lietuvos Vyriausybė.

„Lietuvos gyventojai tarė savo svarų žodį. Lygiai taip pat svarbu ir tai, ką dėl projekto pasakys naujoji Lietuvos Vyriausybė", - pareiškė Juhanas Partsas, komentuodamas sekmadienį Lietuvoje vykusio patariamojo referendumo dėl naujos atominės elektrinės (AE) statybos Visagine rezultatus.

Pasak ministro, Lietuvai siekiant suformuoti ilgalaikę poziciją šiuo klausimu, yra itin svarbu išnagrinėti referendumo rezultatus, atsižvelgiant į tai, kad referendumas buvo patariamojo pobūdžio.

J. Partso nuomone, referendumas Lietuvoje turės įtakos ir Estijos energetikos ateičiai.

„Tai priklauso nuo to, kokios išvados bus padarytos po referendumo – ar bus pradėta investuoti į Lietuvos atominę energetiką, ar ne. AE projektas, be jokios abejonės, turės įtakos padėčiai regione ilgesnės trukmės perspektyvoje“, - tvirtino J.Partsas.

Ministras pabrėžė, kad priimti sprendimus dėl elektrinių, ypač didelių ir itin reikalingų, statybos nėra paprasta.

„Linkime Lietuvos Vyriausybei sėkmės priimant sprendimus ar koreguojant planus. Mes, be jokios abejonės, lauksime šių žingsnių“, - pareiškė J.Partsas.

Ministras taip pat teigė esąs tikras, kad Talinas toliau sėkmingai bendradarbiaus su nauja Lietuvos Vyriausybe.

„Esu tikras, kad Lietuva yra labai artimas mūsų partneris, todėl mes sugebame bendradarbiauti su visomis vyriausybėmis, kurias palaikė Lietuvos gyventojai“, - sakė J.Partsas.

Anot jo, nėra jokio pagrindo abejoti dėl tolesnio Estijos ir Lietuvos bendradarbiavimo sprendžiant su Europos Sąjunga (ES) susijusias problemas ar transporto ir energetikos klausimus.

Preliminarūs referendumo rezultatai rodo akivaizdų AE priešininkų pranašumą - už naująją AE balsavo 34,03 proc., prieš - 62,72 proc. referendumo dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas  portretas
Gal jau užteks tų politinių statybų? Terminalą finansuosime didesne dujų kaina. Naujai statomą ir, dėl augančių saugumo reikalavimų, vis brangstančią, atominę finansuosime didesne elektros kaina. O gal pradėkime taupiau gyventi, kad jaunimas sustotų taip masiškai emigravęs?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių