ESF projektai skatina bedarbių integravimą į darbo rinką

Siekdama suaktyvinti bedarbių dalyvavimą darbo rinkoje, Lietuvos darbo birža 2012 m. įgyvendins penkis Europos socialinio fondo (ESF) projektus.

Tikimasi, kad jie leis įdarbinti daugiau kaip pusę šimto tūkstančių bedarbių.

Lietuvos darbo birža pranešė, kad įgyvendinant projektą „Laikinas užimtumas“ bus organizuojami viešieji darbai, kuriuose laikinai užimti bus per 24 tūkst. bedarbių. Šiuos darbus organizuos savivaldybės su teritorinėmis darbo biržomis.

Didžiausias Lietuvos darbo biržos įgyvendinamas projektas – „Integravimo į darbo rinką skatinimas“. Jį įgyvendinant įdarbinti numatyta 19,3 tūkst. bedarbių, kurie dalyvaus įdarbinimo subsidijuojant, darbo įgūdžių įgijimo rėmimo, teritorinio judumo, darbo rotacijos ir profesinio mokymo priemonėse.

Projekto „Parama neįgaliesiems“ įgyvendinimas 600 neįgaliųjų suteiks galimybę integruotis į darbo rinką, pabaigus profesinės reabilitacijos programas.

2012 m. balandį bus baigtas įgyvendinti projektas „Parama užimtumui ir mobilumui“. Šio projekto lėšomis 3,5 tūkst. bedarbių ir įspėtų apie atleidimą asmenų įgis profesinę  kvalifikaciją.

Nuo 2012 m. vasario bus pradėtas įgyvendinti projektas „Neįgaliųjų integracija“, kurio tikslas – remiant socialines įmones, padėti 3 100 neįgaliųjų išlikti ar integruotis į darbo rinką.

Skaičiuojama, kad pagal penkias ESF programas 2012 m. laikiną arba nuolatinį darbą gaus apie 50,5 tūkst. Lietuvos bedarbių.

Europos socialinis fondas yra vienas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, įsteigtas siekiant mažinti skirtumus tarp įvairių ES valstybių narių ir regionų klestėjimo bei gyvenimo kokybės standartų ir šitaip skatinantis ekonominę ir socialinę sanglaudą.


Šiame straipsnyje: 2012: ką reikia žinoti?

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių