ES prezidentas: Bendrijai reikia griežtų finansinės drausmės taisyklių

Vilniuje viešintis Europos Sąjungos (ES) Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas van Rompuy sako, kad euras yra stabili valiuta.

Jis pabrėžia, jog Bendrijai reikalingos griežtos finansinės drausmės taisyklės.

Penktadienį po susitikimo su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite jis sakė, kad su Lietuva, kaip ir visomis kitomis ne euro zonos šalimis, bus konsultuojamasi dėl ES narių finansų politikos koordinavimo.

"Mums reikia daugiau konvergencijos, konkurencingumo, stabilios pensijų sistemos ir griežtų biudžeto taisyklių kiekvienoje šalyje. Šiame kontekste aš atidžiai klausausi įdomių idėjų, kurias pristato prezidentė ir premjeras", - sakė H.van Rompuy.

"Norėčiau išskirti, kad ekonomikos augimas visoje Bendrijoje yra didesnis nei tikėtasi ir 2010-2011 metais vėl yra teigiamas. Taip pat ir jūsų šalyje. Taip pat pabrėžiu, kad euras yra stabili valiuta, su stipriais ekonominiais pagrindais", - kalbėjo Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas.

D.Grybauskaitė teigė, jog ateinančiais metais EVT toliau bus diskutuojami Lietuvai svarbūs energetikos klausimai ir Bendrijos finansinės politikos koordinavimas.

"Trumpai aptarėme pasiruošimą naujai finansinei perspektyvai, kurios pirmojo pasiūlymo iš Europos Komisijos tikimės jau šią vasarą. Labai daug darbų, strateginių, kurie bus svarbūs Lietuvai artimiausiais metais ir artimiausią dešimtmetį, buvo aptarti", - teigė šalies vadovė.

Ji dėkojo E.van Rompuy už jo norą tiesiogiai bendrauti su ES šalių vadovais ir teigė, kad Vilniaus ir Briuselio darbinis ir politinis bendradarbiavimas yra "labai geras".

"Buvo aptartas mūsų pasiūlymas dėl dėl palengvinimo Baltarusijos piliečiams vykti į Europą. Tokį laišką esu parašiusi prezidentui. Šis procesas pajudėjo ir buvo pozityviai įvertintas ES prezidento", - pažymėjo D.Grybauskaitė.

H.Van Rompuy savo ruožtu teigė, jog neraminančių poslinkių rytinėje Europos dalyje nereikėtų išleisti iš akiračio.

"Tesime aktyvų Baltarusijos pilietinės visuomenės palaikymą, toliau plėtosime Rytų partnerystės politiką. Aktyvus Lietuvos įsitraukimas į šį darbą yra labai vertinamas", - sakė ES prezidentas. 


Šiame straipsnyje: Hermanas Van Rompuy

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių