ES parama - tarptautiniam bendradarbiavimui

Ūkio ministerija ir Lietuvos verslo paramos agentūra kviečia teikti paraiškas tarptautinių bendradarbiavimo projektų, pradėtų vykdyti iki 2007 m. gruodžio 31 d. pagal Europos tyrimų, plėtros ir bendradarbiavimo programą „Eureka" ir gavusių Ūkio ministerijos finansinę paramą, daliniam išlaidų kompensavimui 2008 metams.

Prioritetas bus teikiamas tiems projektams, kurie tiesiogiai paveiks kelių įmonių ar viso pramonės sektoriaus plėtrą ir konkurencingumą, ekonomiškai stipriai paveiks įmonių grupę (sektorių, šaką), padidins plėtros potencialą (produktyvumą ar kuriamų produktų, procesų pridėtinę vertę), išsiplės esamos ir (arba) atsivers naujos rinkos.

Paraiškas iki rugpjūčio 20 d. 16.00 val. gali teikti tarptautinius bendradarbiavimo projektus vykdančios labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės. Bus finansuojama iki 50 proc. projekto  bei kapitalo formavimo išlaidų.  

Europos tyrimų plėtros ir bendradarbiavimo programa „Eureka" yra Europos valstybių tinklas, kurio tikslas yra paremti į rinką orientuotą mokslo tyrimų ir technologijų plėtrą visose pažangiausiose technologijų srityse, didinti Europos valstybių konkurencingumą, stiprinti daugiašalį bendradarbiavimą, vystyti gaminių, procesų, paslaugų kokybę, įtraukti į naujos kokybės kūrimą tiek įmones, tiek mokslo ir studijų institucijas.

„Eureka" projektų metu sukurtos ar ištirtos naujos technologijos turi platesnes pritaikymo ir realizavimo galimybes bei kelia bendrą šalies mokslinės ir technologinės veiklos lygį. Kiekviena valstybė finansuoja savo šalies institucijų vykdomų „Eureka" projektų dalį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių