ES lėšos – Lietuvos dvarams, muziejams, parkams

Ūkio ministerija patvirtino 50 planuojamų kultūros paveldo išsaugojimo projektų, finansuojamų iš Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų, sąrašą. Preliminari atrinktų projektų vertė - 826,9 mln. litų.

Jiems įgyvendinti numatoma skirti 215,7 mln. litų iš ES struktūrinės paramos fondų, dar 25,4 mln. litų - iš Lietuvos valstybės biudžeto.

Komisijos sprendimu, į sąrašą pateko Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją menančios pilys ir dvarai, militaristinio paveldo objektai bei lankomiausi muziejai - Palangos gintaro muziejus ir botanikos parkas, Vaclovo Into akmenų muziejus, Valstybinis Kernavės kultūrinis rezervatas.

Finansinę paramą taip pat numatyta skirti trims objektams iš Jono Pauliaus II piligrimų kelio programos: Marijampolės šv. Arkangelo Mykolo bazilikai ir Marijonų vienuolynui, Pažaislio kamaldulių vienuolynui ir Tytuvėnų bernardinų vienuolynui. Paramos sulauks ir penki į Lietuvos tūkstantmečio programą įtraukti dvarai: Plungės Oginskių dvaras, Rokiškio dvaras, Paežerių dvaras Marijampolėje, Šilutės Šojaus dvaras ir Užutrakio dvaras.

Projektams įgyvendinti skirta parama bus panaudota viešųjų nekilnojamųjų kultūros paveldo objektų statybos darbams.


Šiame straipsnyje: ES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių