ES finansinės pagalbos planas turi būti ratifikuotas iki metų pabaigos

Graikija Europos Sąjungos (ES) finansinės pagalbos paketą, kuriuo siekiama šią prie bankroto slenksčio atsidūrusią šalį ištraukti iš skolų krizės, privalo ratifikuoti iki metų pabaigos, šeštadienį sakė Graikijos vyriausybės atstovas.

„Pagal nediskutuotiną Europos viršūnių susitikimo, (per kurį buvo susitarta dėl šio plano), ... tvarkaraštį, naująjį susitarimą reikia ratifikuoti parlamente iki 2011 metų pabaigos“, - sakoma Ilijo Mosialo (Ilias Mossialos) pareiškime.

„Mūsų partneriai Europoje nelauks. Mes turime tik septynias savaites ir negalime prarasti nė vienos dienos“, - pridūrė jis, smarkiai padidindamas spaudimą Graikijos politikams suformuoti vienybės vyriausybę.

Premjerui Georgui Papandrėjui (George Papandreou) bandant suformuoti konsensuso administraciją, Graikijos prezidentas anksčiau šeštadienį sakė, kad derėsis su politikais dėl išeities iš aklavietės.

G.Papandrėjas yra sakęs, kad būtina suformuoti nacionalinės vienybės vyriausybę ir įgyvendinti finansinės pagalbos plano, kuris praėjusį mėnesį po darbų maratono buvo parengtas Briuselyje, sąlygas.

Tačiau pagrindinė opozicinė partija šiam siūlymui prieštarauja - ji ragina G.Papandrėją atsistatydinti ir reikalauja „tuoj pat“ surengti naujus rinkimus.

G.Papandrėjas užsiminė, kad yra pasirengęs pasitraukti, bet sakė, kad pirmalaikių rinkimų perspektyva būtų „katastrofa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių