ES energetikos komisaras: Lietuva puikiai paruošė namų darbus

Lietuva gali būti pavyzdžiu visai Europai, kaip reikia keisti situaciją energetikoje vartotojų naudai. Taip ES energetikos komisaras Guntheris Oettingeris įvertino Lietuvos pastangas pertvarkyti šalies dujų sektorių taip, kad jis atitiktų Europos Sąjungos trečiojo paketo reikalavimus.

Šiandien Briuselyje energetikos ministras Arvydas Sekmokas susitiko su komisaru ir pristatė Lietuvos dujų infrastruktūros pertvarkos projektus.

„Mūsų bendras tikslas - apginti vartotojų interesus: pažaboti energetines monopolijas, sukurti skaidrią rinką ir taip užtikrinti priimtinas energijos kainas. O įrankį mes turime – trečiąjį ES energetikos paketą. Labai vertiname, kad jūs pasirinkote ir įgyvendinate efektyviausią perdavimo sistemos operatoriaus nuosavybės atskyrimo modelį“, – kalbėjo G.Oettingeris.

Energetikos ministras A.Sekmokas padėkojo Europos Komisijai už paramą ir akcentavo, kad ES trečiasis energetikos paketas Lietuvai pirmiausia yra instrumentas konkurencingai dujų ir elektros rinkai sukurti.

„Lietuva dujas perka bene trečdaliu brangiau nei kai kurios kitos Europos šalys. Ši situacija yra netoleruotina. Todėl mes tuo pačiu metu ne tik įgyvendiname dujų sektoriaus pertvarką, planuojame suskystintų gamtinių dujų importo terminalą, bet ir kuriame antrinę dujų biržą – skaidrų konkurencingą rinkos mechanizmą, garantuosiantį laisvą prieigą prie tinklo ir mažiausias kainas vartotojams“, - teigė A.Sekmokas.


Šiame straipsnyje: energetika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių