Energetikos ministras: biokuras - svarbu, skaidrumas - dar svarbiau

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas šiandien susitiko su Prancūzijos kompanijos „Dalkia“ generaliniu direktoriumi Rusijai ir Baltijos šalims Jean Sacreste. Susitikimas surengtas J.Sacreste prašymu.

„Dalkia“ atstovas pristatė kompanijos planus investuoti į jos nuomojamą Vilniaus šilumos ūkį. Investicijos ateitų per bendrovę „Vilniaus energija“ ir būtų skirtos biokuro katilams įrengti. Tai mažintų priklausomybę nuo rusiškų dujų ir padėtų sumažinti šildymo kainas sostinės gyventojams.

Energetikos ministras pabrėžė, kad energijos šaltinių diversifikavimas yra vienas svarbiausių iššūkių  Lietuvai, o nepriklausomybę nuo vienintelio dujų tiekėjo mūsų šalis ketina mažinti vystydama branduolinę ir žaliąją energetiką. Todėl ministerija pritaria tokioms investicijoms.

Tačiau A.Sekmokas priminė, kad už Vilniaus, kaip ir kitų miestų, šilumos ūkį yra atsakingos vietos savivaldybės, ir tik jos gali nuspręsti, kokia valdymo forma yra naudingiausia.

Savo ruožtu ministras dar kartą pareiškė, kad bet kokie sprendimai, susiję su šilumos ūkio nuoma ar pardavimu, turi būti priimami skaidriai, patys sprendimai turi atitikti vietos gyventojų lūkesčius. 


Šiame straipsnyje: SekmokasDalkiašilumos ūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių