Energetikos ministerija bando stabdyti saulės elektrinių plėtrą

Energetikos ministerija dėl subsidijų saulės jėgainių investuotojams siūlo naikinti jau išduotus leidimus jėgainių plėtrai tiems, kurie iki kovo 1 dienos nepateiks prašymo gaminti elektrą. Besiformuojančios pramonės atstovai sutinka su siūloma peržiūra ateities projektams, tačiau yra kategoriški senų projektų atžvilgiu: jie sako, kad toks teisėtų lūkesčių nepaisymas būtų skundžiamas, o brangūs advokatai turėtų daug darbo, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Tai svarbu padaryti kaip įmanoma greičiau siekiant apsaugoti visų elektros vartotojų interesus ir užkirsti kelią elektros kainų šuoliui“, - apie Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pataisas rašoma „Verslo žinioms“ pateiktame ministerijos komentare.

Ministerijos skaičiavimais, jei visi išduoti leidimai virstų tikrove, elektra brangtų 5-6 centais.

„Kai kurie leidimai plėtrai buvo išduoti prieš pat naujuosius metus, kai kurių dėl prašymų gausos Energetikos ministerija net nespėjo išduoti laiku. Tad nustatytas 2013 metų kovo 1 dienos terminas, iki kada reikia suspėti gauti leidimą gamybai, yra nerealus“, - teigė teisės kontoros „Borenius“ advokatė Julija Kirkilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qaw

qaw portretas
Įdomu, kas prastūmė tokį mūsų kišenių sausinimą

kas kas

kas kas portretas
aisku kubilas su siknoku
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių