Energetikos įmonės pasiruošusios šildymo sezonui

Absoliuti dauguma energetikos įmonių yra sukaupusios reikiamą rezervinio kuro atsargų kiekį ir yra visiškai pasiruošusios šildymo sezonui. Tai nustatė Valstybinė energetikos inspekcija prie Ūkio ministerijos, iki spalio 1 d. patikrinusi šilumos ir elektros energiją tiekiančias įmones.

Energetikos įstatymu nustatyta, kad energetikos įmonės, turinčios daugiau kaip 5 MW galios šilumos ar elektros energijos gamybos objektų ir gaminančios parduoti skirtą šilumos ar elektros energiją, privalo turėti energijos išteklių rezervinių atsargų. Jų kiekis turi būti ne mažesnis negu yra sunaudojama per 1 mėnesį.

Iš viso Valstybinė energetikos inspekcija patikrino 62 įmones, kurioms priklauso 116 didesnės kaip 5 MW galios objektų. Daugiau nei pusės objektų (57 proc.) pagrindinis kuras yra gamtinės dujos, 24 proc. naudoja biokurą (medieną), 19 proc. - skystąjį kurą (mazutą).

Valstybinės energetikos inspekcijos pareigūnai nustatė, kad absoliuti dauguma energetikos įmonių yra sukaupusios reikiamą rezervinio kuro atsargų kiekį ir visiškai pasiruošusios šildymo sezonui.

8 įmonės sukaupė rezervinių kuro atsargų mažiau nei reikalauja Energetikos įstatymas. Mažiausia rezervinių atsargų turi „Prienų energijos" padalinys „Trakų energija". Bendrovė „Grigiškės" yra sukaupusi 35 proc. rezervinių atsargų, „Šalčininkų šilumos tinklai" - 66 proc., savivaldybės įmonė „Skuodo šiluma" - 74 proc., Ukmergės „Miesto energija" - 76 proc. būtino sukaupti rezervinio kuro. Siekiant užtikrinti rezervinio kuro atsargų sukaupimą šioms įmonėms bus taikomos teisės aktų nustatytos priemonės.

Didžiausią įmonėse turimo rezervinio kuro dalį (90 proc.) sudaro mazutas. Biokuras (mediena) sudaro apie 10 proc. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių