Energetika: Lietuvai ranką tiesia Belgijos karalius

Belgijos karalius Albertas II siūlo Lietuvai pasaulyje pripažintų belgų specialistų energetikų paramą bei apmokymus Lietuvos ekspertams. Apie tai Lietuvos vadovei Daliai Grybauskaitei jis užsiminė per ketvirtadienį Briuselyje įvykusį susitikimą.

Atvykusi vizito į Belgijos Karalystę, Prezidentė D.Grybauskaitė susitiko su Belgijos karaliumi Albertu II bei premjeru Hermanu van Rompuy'u.

Po susitikimo su Belgijos monarchu Lietuvos vadovė sakė, jog belgų karalius yra gerai informuotas apie situaciją Lietuvoje ir mūsų šalies aktualijas. Per susitikimą Belgijos vadovas D.Grybauskaitei  esą užsiminė apie galimus jo šalies energetikų apmokymus Lietuvos ekspertams.

Pasak D.Grybauskaitės, Lietuvai gali būti labai naudingos belgų technologijos branduolinės energetikos, atliekų deginimo ir suskystintų dujų srityse.

Vėliau, susitikusi su Belgijos premjeru, D.Grybauskaitė pakvietė dalyvauti atviruose energetikos projektų konkursuose, kuriuos skelbs Lietuva. Pasak valstybės vadovės, belgų technologijos suskystintų dujų srityje gali efektyviai užtikrinti dujų tiekimo alternatyvą.

„Suskystintų dujų gabenimas jūra yra daug kartų pigesnis, nei statyti stacionarų požeminį terminalą. Tai vienos naujausių technologijų pasaulyje, kurios leistų turėti didžiulę alternatyvą, jei sutriktų dujų tiekimas iš Rusijos, nes galėtume atsigabenti dujų iš kitų regionų. Tai labai nedaug investicijų reikalaujantis projektas jūroje arba pakrantėje“, - po susitikimo sakė Prezidentė.


Šiame straipsnyje: Albertas IIenergetika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių