Emigrantus vilios grįžti namo

Lapkričio 21-23 dienomis Airijos miestuose Dubline ir Monagane Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuras rengia informacinę darbo mugę „Balnokim, broliai, žirgus!" Jos tikslas - suteikti Airijoje gyvenantiems ir galvojantiems apie grįžimą į tėvynę lietuviams daugiau informacijos apie darbo ir gyvenimo sąlygas Lietuvoje.

Mugėje lietuviams bus teikiamos individualios konsultacijos visais su grįžimu susijusiais klausimais. Apsilankiusieji galės išsiaiškinti, kokio darbo ir atlyginimo gali tikėtis, kokius mokesčius reikia mokėti sugrįžus, kur investuoti, ir kitus svarbius dalykus.

Visas tris dienas mugės lankytojai asmeniškai susitiks su didžiausiais šalies darbdaviais, valstybinių institucijų ekspertais, įvairių visuomeninių organizacijų ir informacinių kanalų atstovais. Taip siekiama, kad apsilankęs mugėje žmogus vienoje vietoje gautų visą reikalingą informaciją apie Lietuvą.

„Ne vienas išvykęs lietuvis pagalvoja apie grįžimą į Lietuvą, bet nežino, nuo ko pradėti, neturi pakankamai informacijos apie gyvenimo sąlygas šalyje. O tie, kurie bando ją susirasti, dažnai pasimeta tarp daugybės institucijų. Ši mugė bus ypač naudinga tuo, kad joje dalyvavę žmonės tiksliai žinos, ko gali tikėtis ir kaip susikurti patogų gyvenimą grįžus į Lietuvą", - sako Vilniaus biuro vadovė Audra Sipavičienė.

Mugės metu taip pat vyks Lietuvos ekonominės plėtros agentūros organizuojamas seminaras apie investicijas Lietuvoje. Susitikimo dalyviai bus supažindinti su teisine sistema, mokesčių politika, Investicijų skatinimo programa, darbo rinkos sąlygomis, verslo ir privačių klientų investavimo ir kreditavimo galimybėmis bei kita naudinga informacija kuriant verslą.

Skaičiuojama, kad šiuo metu Airijoje gyvena apie 70 tūkst. lietuvių. Didžiausia jų bendruomenė yra Monagano grafystėje. Sulėtėjus ekonomikos augimui, daug Airijoje gyvenančių imigrantų buvo atleisti iš darbo. Ypač skaudžiai krizė atsiliepė žmonėms, dirbantiems statybų, žemės ūkio, aptarnavimo sektoriuose.


Šiame straipsnyje: emigrantaidarbasAirijaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių