Emigrantai iš Rytų Europos Britanijoje gyvena juodame skurde

Purve, be vandens ir elektros Didžiojoje Britanijoje gyvena darbo netekę emigrantai iš Latvijos ir Lenkijos. Žmonės miega purvinuose barakuose, rašo Britanijos laikraštis „The Daily Star Sunday“.

Leidinio žurnalistai apsilankė keliuose apleistuose namuose ir buvusiuose pramoniniuose pastatuose, kur gyvena bedarbiai emigrantai iš Rytų Europos šalių. Žurnalistai pažymi, kad žmonės „gyvena skurde ir purve“. Viename iš apleistų sandėlių Grinviče (Greenwich), dviaukščiame pastate be elektros ir vandens žurnalistai sutiko 20 emigrantų iš Latvijos ir Lenkijos. „Miega jie ant purvinų čiužinių, o šalia atliekų krūvose karaliauja žiurkės“, – rašo „The Daily Star Sunday“.

Panašių vietų žurnalistai rado ir kituose Anglijos miestuose bei priemiesčiuose. Vien tik Liverpulyje ir Piterbore (Peterborough) buvo aptikta iki 15 tokių bedarbių emigrantų gyvenamųjų vietų.

„Mes čia gyvename jau keturis mėnesius, – žurnalistams sakė Nikas, atvykėlis iš Latvijos. – Darbo neturiu jau maždaug metus. Į Didžiąją Britaniją atvykau prieš ketverius metus, iš pradžių uždirbdavau gerai, o vėliau prasidėjo krizė ir čia nebeliko darbo. Neturiu kur gyventi. Kažkas pasakė apie šią vietą. Štai čia, ant čiužinio, ir miegu. Maisto mes gauname iš labdaros organizacijos, o nusiprausti galima benamių centre. Tai ne pati maloniausia padėtis, tačiau nėra iš ko rinktis. Neturiu pinigų grįžti į Latviją, o net jei ir turėčiau, grįžti nenoriu. Tarybiniais laikais buvau profesionalus krepšininkas ir daug keliavau po pasaulį. Dabar neturiu nieko“, – laikraščiui sakė latvis.

 


Šiame straipsnyje: emigracijaskurdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių