Emigracija žlugdo darbuotojų paieškas

Grįžti į straipsnį

taigi

taigi portretas
Emigracija gali sustabdyti tik normalus atlyginimai bet ne 800lt ismaldos uz darba. Mokekit bent po 2000-3000lt atlyginimo ir emigracija gal but pavyks sustabdyti.

qaw

qaw portretas
Žmogus dirba ten, kur jam moka atlyginimą, o ne grašius, todėl visi "verslininkai" sunkiau randa darbuotojų.

O gal

O gal portretas
laikas investuoti ne i apmokymus ir kt., o i altlyginimus is kuriu zmogus galetu oriai pragyvent, o ne pelnytis is zmoniu prakaito.

otto

otto portretas
Lietuva balsuoja kojomis, nes nepasinaudodavo proga, per rinkimus balsuoti galva.

taip jum ir reikia

taip jum ir reikia portretas
Tik tegu nevirkauja tie verslininkai,kokius atlyginimus mokate?Aišku kad minimumą,nes jų nuomone padavėjai gauna ant "arbatos".Ir gaunasi taip,kad reketuoajmi lankytojai.Padavėja nueina būktai gražos,ir gali laukti daugiau nepasirodo.Tegu graža ir litas ar du,bet kodėl tok reketas?Taip

Koti

Koti portretas
Verslininkams-jei ngalit moketi atlyginimu bent "panasiu" i uzsienietiskus- nekurkit darbo vietu,nereikes verkslenti,kad nera zmoniu.

tai

tai portretas
tai gal ne emigracija kalta, kad tokia darbuotojų kaita, a?

prancuzija

prancuzija portretas
pritariu visiems komentavusiems straipsni. Keista, kad "verslininkai" stebisi del susidariusios situacijos. Gal tegul istiria atlyginimus Europoj uz ta pati darba, bei pirkimo pajeguma - t.y. pirkiniu krepseli? Atsakymas butu daugiau nei aiskus. Ir jokia cia svietimo ministerija nekalta, bet tai turetu buti ir arkliui aisku.

Siaip

Siaip portretas
Verslininkai ekonomikos pagrindu tikriausiai nesimokino, ir mano, kad visi tokie, kad nesugeba susiskaiciuoti uz kokius pinigus gali pragyventi. DARBAS NERA PRAMOGA, TAI PINIGU SALTINIS.

rimas

rimas  portretas
kazkodel neivienas vastybes tarnautojas nebega i uzsieni nes ju atlyginimai normalesni

mates

mates portretas
kebabai,picos-lietuvoje kai kur brangesni nei londone,o atlyginimai darbininkams....,ir isvis lietuvoje kebabu nera tik,kazkokia imitacija

optimistas

optimistas portretas
Patarimas Cili holdingui-atsivezkit kiniecius, jie sutiks dirbti pas jus uz 800 Lt. atlygi. :)

Teko

Teko portretas
kalbėtis su dirbusiais Čili tinkle studentais:formina pusei etato "ant minimumo", dirba po 12-14 val /per d.- 4dienas savaitėj. Už atidirbtus 2 mėn. gavo 600lt. į rankas-tai čia kas alga iš kurios galima pragyvent? Kas už tiek dirbt eitų?

Arvydas

Arvydas portretas
Dejau skersa ant tu LT verslininku kurie islinde is apsiktu kaliosu taip jiems ir reikia

Jeigu

Jeigu portretas
investuojate į darbuotojų mokymus, kam reikalaujate patirties?! Arba patyrusiems mokėkite konkurencingus atlyginimus, arba susitaikykite su nelojaliu bei nemotyvuotu personalu.

vbn

vbn portretas
mokek normalu atlyginima ir bus tu darbuotoju kitu atveju nustok inksti ir reklamuotis ,kad esi godus iki panagiu.Zmones noris uz sunku darba gauti nevergiska alga , juk tai normalu, juk verslininkas nori gauti dideli pelna taip pat.

r

r  portretas
žinau padeti panasioje kontoroje-charlyne. geriausiu atveju 0,75 minimumo, visa minimuma moketi yra "nepakeliamai" daug. Sukanuo valstybes per visokias nuolaidas, produktai antros rusies, arbuotojai pavalgyti turi staciomisir nuo surinktos arbatos truputuka i bendra biudzetuka susimest, "nenumatytiems" nuostoliams dengti. Darbuotoju kaina labai panasi

r

r  portretas
turetu buti "darbuotuju KAITA labai panasi" -persiprasau

aha

aha portretas
tegul paraso cili kiek algos siulo ir kokios darbo salygos laukia ir dar tegul paraso kada prades laiku su tiekejais atsiskaitineti... ... pareina ciliakui... kaip sakant be penkiu minuciu .......

turejau as irgi darbdavi

turejau as irgi darbdavi portretas
sakydavo "ko tie zmones vaziuoja i uzsieni, juk cia darbu pilna?" :) pats mokedavo xebrai uz plyteliu drozima pamainini 12h 6d/savaite po 600 Lt . Kazkaip pabandziau, kad sezoniniu darbu uzsienyje uzkali tiek kad gali labai normaliai, net saves nevarzydamas gyventi Lietuvoje 9 men ir daugiau, KAM KYLA KLAUSIMU KA DARYTI, juokas vienas. Is kitos puses kai dauguma uzdirba po 600-800 Lt/men, kas eis i kavines valgyti kai pasisedejimas gali kainuoti 1/10 tavo algos ? Dazni darbdaviai sako kad mes neuzdirbai arba labai tingus esame, bet kazkaip uzsienyje teko stebeti paradoksas kai paskutinis tinginys dibdanas po 12h/para ir 6d/savaite pasidaro pats darbsciauses zmogus ir dar kalba pramoksta ( tipo tokie kur neturi darbinio potencialo). AR YRA ka cia mastyti?

SOLO

SOLO portretas
Jeigu darbuotojai, tiek cili,tiek kitu istaigu ,kurie gauna vergiskus (net ranka nekyla parasyti)taip vadinamus "atlyginimus",nesugeba uz save pastoveti,tai tas MARAZMAS tesis iki begalybes. Oar nepagalvojote,jeigu visiem susitelkus ir pastreikavus bent keleta dienu, manau,kad situacija pageretu.

Galerijos

Daugiau straipsnių