Elektros vartotojai neskuba rinktis nepriklausomų tiekėjų

Smulkiosios elektros vartotojos - įmonės ir įstaigos, kurių įrenginių leistinoji galia yra mažesnė kaip 30 kW, neapgulė nepriklausomų elektros tiekėjų, siūlančių elektros energiją pirkti rinkos kainomis, rašo „Lietuvos žinios“.

Elektros skirstymo bendrovės „Lesto“ duomenimis, per metus smulkiųjų vartotojų, sudariusių sutartis su nepriklausomais elektros tiekėjais, padaugėjo vos 15 procentų.

„Pastebime, kad įmonės vis aktyviau renkasi nepriklausomus tiekėjus, bet lėčiau nei tikėjomės“, - sakė bendrovės „Energijos tiekimas“ generalinis direktorius Algirdas Juozaponis.

Iš viso su nepriklausomais tiekėjais sutartis iki šių metų sausio buvo pasirašę 5219 juridinių asmenų. Šiemet iki vasario 10 dienos pranešimus apie naujas sutartis „Lesto“ gavo dar iš 1970 vartotojų, taigi nuo kovo elektros energiją iš nepriklausomų tiekėjų perka jau 7189 juridiniai asmenys.

„Lesto“ atstovė Edita Sirutienė sakė, jog 2012 metais nepriklausomi tiekėjai juridiniams asmenims patiekė 5,06 TWh elektros energijos, arba 71 proc. patiektos visiems vartotojams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių