Elektros tilto statybos pradžia - 2010 metai

Sėkmės atveju, 2010 metais gali prasidėti elektros perdavimo linijos tarp Alytaus ir Elko (Lenkija) statybos darbai, teigia ūkio ministras Vytas Navickas.

Šiandien jis priėmė Europos Komisijos TEN projektų koordinatorių, Lietuvos ir Lenkijos įmonės „LitPol Link" stebėtojų tarybos pirmininką prof. Vladislavą Mielčarskį, su kuriuo aptarė Lietuvos ir Lenkijos elektros tilto projekto įgyvendinimą.

V.Navickas pasidžiaugė, kad Lenkijos ir Lietuvos energetikos sistemų sujungimo įmonė „LitPol Link" per trumpą laiką nuveikė didelį darbą ir turi aiškų veiklos planą, kada bus padaryti svarbiausi darbai, siekiant, kad kitą vasarą būtų parengtas investicinis šio tilto statybos planas.

Pasak ministro V.Navicko, šiuo metu vienas iš svarbiausių klausimų - projekto finansavimas ir su tuo susijusių dokumentų judėjimo schemų supaprastinimas, kad elektros tilto projektas būtų finansuojamas sklandžiai.

Susitikime sutarta, kad artimiausiu metu Briuselyje arba Liuksemburge įvyks visų suinteresuotų pusių susitikimas, kurio metu bus siekiama paspartinti projekto įgyvendinimo eigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių