Elektros kaina kitąmet gali perkopti 50 ct/kWh

Vidutinis elektros tarifas gyventojams kitąmet greičiausiai perkops  50 ct/kWh, o kai kuriais atvejais elektra jiems gali pabrangti apie 6 ct/kWh –  labiausiai dėl išaugusio viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) mokesčio, rašo „Verslo žinios“.

Įmonėms, nepasirinkusioms nepriklausomo tiekėjo, didės ir LESTO taikoma garantinio tiekimo kaina, tačiau kiek pigesnės elektros joms žada laisvoji rinka.

Elektros bendrovė LESTO Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK)  jau pateikė savo skaičiavimus, kiek  kitąmet elektra turėtų kainuoti  gyventojams ir kokie turėtų būti elektros skirstymo paslaugų įkainiai, tiesa, jie kol kas konfidencialūs. Iki lapkričio pabaigos VKEKK turėtų įvertinti, ar siūlomos kainos neviršija anksčiau patvirtintų viršutinių elektros kainų ribų, ir užfiksuoti galutinius tarifus.

„Konkrečių kainų pokyčių šiuo metu negalime paviešinti, nes tai susiję su mūsų, kaip Vertybinių popierių biržos sąrašuose esančios bendrovės, informacijos atskleidimu ir akcininkų teisių užtikrinimu. Be to, konkretiems vartotojams kainų pokyčiai bus skirtingi, nes tai priklauso nuo pasirinkto tarifo plano, dienos ar nakties energijos suvartojimo santykio ir pan.“, – aiškina  Ernestas Naprys, LESTO atstovas ryšiams su visuomene.

Nors galutinių kitų metų  tarifų dar nėra, jau matyti, kad vidutinė elektros kaina gyventojams kitąmet perkops per 50 ct/kWh. Šiemet ji siekia 45,56 ct/kWh.

„Esminiai numatomi visuomeninių ir persiuntimo paslaugų kainų pokyčiai yra susiję su nuo 7,04 ct/kWh iki 10,49 ct/kWh padidėjusiomis VIAP  kainomis ir teisės aktuose numatytais šių paslaugų apmokestinimo principų pasikeitimu“, – nurodo  E. Naprys.


Šiame straipsnyje: elektraelektros kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Merfis

Merfis portretas
na jei gali, tai ir perkops. Tiesą sakant, perkoptų net jei ir negalėtų, ar ne?

Na

Na portretas
Tai kaip nebrangs, jei už saulės energiją " gudručiams" jos tiekėjams mokės po 1,50 Lt ar daugiau.

cxs

cxs portretas
jau uzknisot dievazi kiek galma eisim i gatves is kur mums paimt po galais
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių