Elektroniniu būdu paramai skirta 18 mln. litų

2 procentus nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio paramai elektroniniu būdu skyrė beveik 130 tūkst. šalies gyventojų.

Valstybinė mokesčių inspekcija jau pradėjo pervesti paramą, kurią gyventojai skyrė nuo 2007 m. pajamų mokesčio. Apie 11 tūkst. paramos gavėjų, kuriems prašymus skirti paramą gyventojai pateikė elektroniniu būdu, šiomis dienomis bus pervesta beveik 18 mln. litų.

Daugiausia paramos, kurią gyventojai skyrė pateikę prašymus elektroniniu būdu, gaus Labdaros ir paramos fondai „Bėdų turgus", „Rugutė", Visagino stačiatikių Šv. Palemono parapija, Šv.Pranciškaus ir Šv.Bernardino vienuolynas, visuomeninė organizacija sporto klubas „Saulės ženklas".

Elektroniniu būdu šiemet pateikta 127 tūkst. prašymų skirti 2 proc. nuo 2007 m. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, o iš viso norą skirti paramą pareiškė apie 540 tūkst. šalies gyventojų. Praėjusiais metais apie pusė milijono mokesčių mokėtojų paramai skyrė daugiau kaip 54 mln. litų.

Mokesčių inspekcija, kad pateikti duomenys - preliminari informacija tik apie elektroniniu būdu skirtą paramą. Visos lėšos, kaip ir numato įstatymas, paramos gavėjus pasieks iki lapkričio 15 dienos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių