Elektroninės parduotuvės – dar kūdikiai

Skeptiškas požiūris į pirkimą internetu kinta nežymiai. Įsigyti prekių internetu vis dar bijomasi dėl nepasitikėjimo prekių ir paslaugų kokybe bei asmeninių duomenų saugumu.

Galimybė prekes įsigyti internetu daugeliui šiandien ne tik patrauklu, bet ir labai patogu. Išsirinkti daiktus galima bet kuriuo metu naršant internete. Tokiu būdu nereikia stovėti ilgose eilėse prie kasų, stumdytis minioje žmonių didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat galima rasti prekių, kurių kaina žymiai mažesnė negu parduotuvėse, rašo „Klaipėda“.

Individualia veikla užsiimantis Andrius Kolesnikas teigė, kad jo tinklalapyje parduodami sportiniai rūbai, avalynė ir aksesuarai kaskart susilaukia didesnio susidomėjimo.

A.Kolesniko pastebėjimu, vis didesnis pasitikėjimas atsiranda palaipsniui. Daugiau besidominčių tokia prekyba atsiranda dėl rekomendacijų tų klientų, kurie liko patenkinti preke.

„Lyginant didžiuosius miestus, didžiausias mano tinklalapyje siūlomų prekių perkamumas internetu išlieka Vilniuje, šiek tiek mažesnis - Kaune ir Klaipėdoje, mažiausiai sporto prekių internetu užsisako šiauliečiai", - sakė A.Kolesnikas.

 „Elektroninių parduotuvių paklausa ir reikalingumas auga, nes intensyvėja įvairių internetinių paslaugų naudojimas. Nors virtualioje erdvėje veikiančios parduotuvės Lietuvoje vis dar yra „kūdikystės" laikotarpyje, pamažu šios paslaugos užsitikrina pasitikėjimą", - sakė bendrovės „Open 24" plėtros vadovė Gintautė Lidžiuvienė.

Tokios parduotuvės pažangios tuo, kad klientas be įrodinėjimų, kurie neišvengiami paprastose parduotuvėse, turi galimybę grąžinti prekes ne tik dėl broko, bet ir dėl nepatikusios spalvos, dydžio, dizaino ar todėl, jog gauta prekė atrodė ne taip, kaip ją pirkėjas įsivaizdavo.

„Problemų dėl grąžinimo neturėtų kilti nė vienoje tokias paslaugas teikiančioje patikimoje bendrovėje, nes klientas perka prekę jos nematydamas", - tikino moteris.

Avalynė, rūbai, aksesuarai yra paklausiausios prekės jų parduotuvėje, teigia G. Lidžiuvienė. Pajūrio regiono gyventojų perkamiausi - aksesuarai.

„Daugiausiai perkama Vilniuje, pakankamai intensyviai - Kaune, Panevėžyje, Klaipėdoje, ypač Palangoje. Akcijų ir išpardavimų metu suintensyvėja pirkimas ir mažesniuose miestuose, pavyzdžiui, Mažeikiuose, Tauragėje. Turime ir nuolatinių pirkėjų iš mažų miestelių", - sakė vadovė.

Vasara - atostogų metas, todėl perkančių internetu aktyvumas gerokai aprimsta. Aktyviausias elektroninės prekybos laikotarpis prasideda rugsėjo mėnesį ir tęsiasi iki pat Kalėdų. Didesnis štilis jaučiamas sausio-vasario bei gegužės-birželio mėnesiais.

Elektroninių parduotuvių, siūlančių savo paslaugas, šiuo metu egzistuoja labai daug. Anot G.Lidžiuvienės, kad būtų lengviau išsirinkti patikimą parduotuvę, būtina atkreipti dėmesį į du saugumą garantuojančius dalykus: ar tinklalapiui yra suteiktas saugumo sertifikatas ir kokiu būdu yra atsiskaitoma už prekes.

Saugos ženkliukas turi būti matomas internetinių parduotuvių tinklalapio apačioje. O vienas iš patikimiausių atsiskaitymo būdų - internetinė bankininkystė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių