Eksportuotų prekių kainos per metus paaugo 11,9 proc., importuotų - 11,2 proc.

Statistikos departamentas praneša, kad 2010 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., eksportuotų prekių kainos padidėjo 1 procentu, o importuotų prekių – 2,6 procEksportuotų prekių kainos per metus paaugo 11,9 proc., importuotų - 11,2 proc..

2010 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., iš eksportuotų prekių daugiausia pabrango – 8,4 procento – metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius, 4,3 – kompiuteriniai, elektroniniai ir optiniai gaminiai, 3,1 – niekur kitur nepriskirtos mašinos ir įranga, 1,6 – rafinuoti naftos produktai, 1,4 – maisto produktai. Chemikalų ir chemijos pramonės gaminių bei kitų transporto priemonių ir įrangos kainos sumažėjo po 1,4 procento.

Importuotų prekių kainų padidėjimą lėmė 7,4 procento pabrangusi žalia nafta ir gamtinės dujos, 3,6 – kiti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai, 1,2 – pagrindiniai metalai. Taip pat įtakos turėjo 11,4 procento sumažėjusios žuvų ir kitų žuvininkystės produktų, 1 procentu – medienos ir medienos gaminių, baldų kainos.


Šiame straipsnyje: eksportasimportaskainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių