„Eksportuojančioji Lietuva“ pasiūlys įmonėms priėjimą prie konkursų Skandinavijoje

Viešoji įstaiga "Eksportuojančioji Lietuva" ketina pasiūlyti įmonėms priėjimą prie viešųjų pirkimų konkursų Skandinavijos šalyse duomenų bazių ir konsultacijų.

"Eksportuojančioji Lietuva" pradeda trejus metus truksiantį projektą, kuriame dalyvaujančioms Lietuvos įmonėms ketinama leisti naudotis Skandinavijos viešųjų pirkimų duomenų baze, viešųjų pirkimų ekspertų konsultacijomis ir mokymais apie Skandinavijos šalių konkursų ypatumus, rašo "Verslo žinios".

"Vienas pagrindinių šio projekto tikslų - supažindinti lietuvių verslininkus su Skandinavijos šalių viešųjų pirkimų procedūromis ir specifika, padėti parengti reikalingus dokumentus ir suteikti kompetencijos, kuri paskatintų eksporto plėtrą į Skandinavijos šalis.

Daugelis Lietuvos verslininkų siekia plėtoti verslą didesnėse rinkose, tačiau tai paprastai reikalauja nemažų investicijų. Matome, kad viešieji pirkimai yra viena iš galimybių įsitvirtinant naujose rinkose, nes reikalauja palyginti nedidelių investicijų", - aiškino "Eksportuojančiosios Lietuvos" generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

Anot projekto iniciatorių, įmonės neliko abejingos "Eksportuojančiosios Lietuvos" pasiūlymui pasigilinti į Skandinavijos viešųjų pirkimų konkursų niuansus - jau užpildytos visos 70 šiems metams numatytos vietos.


Šiame straipsnyje: skandinavijaviešieji pirkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių