Ekspertai pagrindo naujai krizei nemato

Lietuvos ekspertai pritaria – Europos Sąjunga ne tiek gelbėja nuo skolų Graikiją, kiek ieško būdų krizei visoje eurozonoje suvaldyti. Tačiau baimintis naujos gilios finansų krizės esą dar per anksti. O jei tokia būtų, ji pirmiausia numuštų naftos kainas. Tai Lietuvai – tik į naudą, praneša LTV „Panorama“.

Ekspertai neslepia – nuo to, kaip seksis iš skolų išsikapstyti Graikijai, priklausys tolesnis visos eurozonos likimas.

Nes su panašiomis – nemokumo – bėdomis šalia Graikijos jau rikiuojasi ir kitos Pietų Europos šalys: Italija, Ispanija ar net Prancūzija.  

„Graikijos krizės, kracho baiminamasi ne tiek dėl pačios Graikijos, kiek dėl to, kad tai yra detonatorius, kuriam suveikus krizė išplis į aplinkines valstybes, ypatingai tas, kurios turi didelę valstybės skolą“, – teigia SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.

„Klausimas dėl naujos krizės yra ne tas, ar užteks pinigų, o tas, ar bus rastas būdas struktūriškai pakeisti tas priežastis, kurios privedė prie krizės. Jeigu ne, Europa ilgą laiką gyvens ant tokios bedugnės krašto.Vieną paketą duosim, jis kurį laiką padės, bet prireiks antro paketo“, – aiškino ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto lektorius Vincentas Vobolevičius.

Analitikai sutaria – eurozonai iš krizės išvesti reikia ryžtingų esminių priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne ne

ne ne portretas
Ne ne niekas nemtom jokių krizių, tik kainos jau perspjovėm liuksemburga sntykyje algų ir kainų. Žiemą komunaliniai sieks 1000Lt ir nieks jokių bėdų nematom ABSOLIUČIAI. GAL JŪS KREIPKITĖS Į AKIŲ SKYRIŲ?

aisku

aisku portretas
tai kur matys, kad dar senoji nesibaigia, o tie "ekspertai" tokei tai tik uz nieka pinigus jame, nes tikro darbo dirbti nemoka kaip tik is kavos tirsciu burti, kam tokiu is vis reikia?

kasciadaros

kasciadaros portretas
gerai gauti pinigeliu uzdyka,nes po keleta metu jie bus nurasyti ir uzmirsti.tik kazkodel tai lietuvos niekas negelbek=ja,nors mes gyvename 10kartu prasciau neo graikai.bet yra skirtumas tarp ju ir musu:jie netyli ir neleidzia vogti ju pinigeliu,o mes kaip avinai galvas nuleide dar ir patys pasikratome ,kad iskristu visi alei vieno.nesubrendeliu tauta.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių