Ekspertai: maisto produktų kainos Didžiojoje Britanijoje auga nepagrįstai sparčiai

Maisto produktų kainos Didžiojoje Britanijoje auga sparčiau nei daugelyje išsivysčiusių šalių, teigiama pirmadienį paskelbtoje analitikų ataskaitoje, kuria remiasi naujienų agentūra „Reuters“.

Šalies vyriausybė jau grasina maisto produktų pardavėjams sankcijomis.

Šveicarijos banko UBS analitikai teigia, kad Jungtinės Karalystės vyriausybė galėtų mobilizuoti žiniasklaidą, kad ši paspaustų maisto produktų gamintojus ir prekybos centrus.

„Maisto produktų kainos Didžiojoje Britanijoje auga sparčiau nei daugelyje kitų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO) priklausančių šalių ir kainų augimas gerokai viršija maisto produktų mažmenininkų dėl infliacijos patiriamas išlaidas“, – teigia specialistai.

UBS ekspertai skelbia, kad maisto produktų kainos Britanijoje per metus padidėjo 4,9 proc. Palyginimui: Vokietijoje prieaugis siekia 3,6 proc., euro zonoje – vidutiniškai 1,8 proc., o Jungtinėse Valstijose – 1,5 proc.

„Jei tai būtų vienkartinis dalykas, būtų galima į tai politiškai pažiūrėti pro pirštus. Tačiau per pastaruosius dvejus metus perdirbtų maisto produktų kainos augo dvigubai greičiau, nei tai būtų galima paaiškinti patiriamomis išlaidomis, todėl <...> ši padėtis vargiai bus ignoruojama“, – pabrėžia ekspertai. 


Šiame straipsnyje: maisto produktų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

uk

uk portretas
Taip dabar apsimoka pirkti lietuviskose parduotuvese uk ,daug pigiau gaunasi,

pirmam

pirmam portretas
nebeuzdirbi ant maisto, emigrante?

Pažiūrėčiau

Pažiūrėčiau portretas
ką tie ekspertai sakytų, jei kainos DB augtų taip, kaip Lietuvoje auga. Nepatikėtų tikriausiai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių