Ekonominė krizė Britanijoje gali padidinti nelygybę

Ekonominė krizė Jungtinėje Karalystėje gali padidinti nelygybę, sakoma pirmadienį paskelbtoje naujoje ataskaitoje, kuria remiasi naujienų agentūra „Reuters“.

Šiuo metu ketvirtadalis taksi vairuotojų Britanijoje yra pakistaniečiai vyrai, o Anglijoje ir Velse tikimybė patekti į kalėjimą juodaodžiui yra penkis kartus didesnė nei baltaodžiui. Ataskaitą parengusi Britanijos lygybės ir žmogaus teisių komisija įspėja, kad ekonominė krizė gali padidinti nelygybę.

„Ekonominė ir socialinė krizė gali padidinti nelygybę, kuri, esant geresniems laikams, būtų sumažėjusi, – teigia komisija. – Negalima nuvertinti daugelio trūkumų, pastebimų konkurencingesnėje darbo rinkoje.“

Kas trejus metus ataskaitą parlamentui teikianti komisija nustatė, kad Didžioji Britanija apskritai tapo įvairesnė ir tolerantiškesnė, tačiau duomenys rodo, jog tam tikrose grupėse pažanga yra lėta.

Nustatyta, kad juodaodžių kalinių Britanijoje yra daugiau nei Jungtinėse Valstijose. Be to, skelbiama, jog mažiausias užimtumas yra tarp musulmonų. Komisijos teigimu, musulmonai dažniau dirba „paprastus“ nei „profesinius“ darbus.

Savo ruožtu, tikimybė, kad žydų kilmės vyras dirbs „profesinį“, o ne „paprastą“ darbą, yra 13 kartų didesnė.

Indai ir kinai, sulaukę 16 metų, Britanijoje mokyklos egzaminus išlaiko geriau. Taip pat du kartus didesnė tikimybė, kad „profesinį“ darbą dirbs indas arba kinas nei baltasis britas.

Verta paminėti, jog moterys Britanijoje mokosi geriau, vis dėlto jos ir toliau uždirba mažiau už vyrus.


Šiame straipsnyje: ekonomikakrizėdarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių